Prechádzanie autobusovú zastávku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Roland 22. septembra 2013

Chcel by som nahlásiť , prechádzanie vozidiel na ul. Bulharskej cez zástávku. Ked tam je kolna vodiči odbočujúci vpravo na ul .Tamaškovičovú si cestu skracuju cez zastávku MHD a parkovisko pred jednotou. Je možné osadit aspon dopravnu značku prejazd zakázany alebo dať tam iné napr. betonové kocky zabranujúce prejazdu vozidiel cez zástavku ? ... pripadne vybudovanie ,,normálnej,, zástavky MHD kedže aj autobus ked zastaví na tejto zástavke blokuje vjazd do križovatky ....

22. september 2013

Matúš G

Tento problem som uz pre par rokmi riesil aj ja a navrhoval som dorobenie odbocovacieho pruhu doprava a vytvorenie (posunutie zastavky MHD). Ale neako sa to neujalo.
23. september 2013

jožko

Ano je to tak,minule tam skoro takto idúce auto zrazilo idúcu mamičku s kočíkom, treba to súrne riešiť, ale dľa mojej skúsenosti o rýchlosti úradníkov to je asi útopia ,že sa to tak skoro vyrieší, kým sa nestane neštastie, vozy si krátia cestu vo vekej rýchlosti /chodia tam aj ľudia na bycikli z obchodu Jednota/
23. september 2013

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. O jeho riešení vás budeme informovať.

Gmitterová, ÚKaM
02. október 2013

Matúš

Doteraz sa nikto nevyjadril, čo sa s tým urobí,len náznak z oddelenia dopravy na MÚ by bol na mieste, ako hovorí jožko dokedy sa nič nestane, myslím, že to má na starosti ing. Novák, ale ten je nulový, ten sa venuje len sebe, je to tam fakt nebezpečné a trá to roky ako som písal.
08. október 2013

Flego

Možno by zatiaľ stačilo, keby sa tam občas pozreli policajti (aspoň v čase dopravnej špičky). Včera som tade išiel a kým som prešiel tých pár metrov popri Jednote obehli ma spoza rohu dve autá. Toto je fakt choré aby človek nebol bezpečný ani na chodníku! Páni policajti rozdávajú pokuty za sprostosti ale tu kde ide o hrubé porušenie dopravných predpisov nejak nieje záujem situáciu riešiť.
09. október 2013

Alan

Flego : policajti nemaju začo dávať pokutu, kedže tam nie je žiadna značka Prejazd zakázaný. Vodič ktrorý tadial prejde nič neporuší. Hlavne si naštuduj čo je hrubé porušenie dopravných predpisov . Je na meste osadiť tam aspon značku čo je to minimum čo môže spravit .. ale ako vidim mesto to ma v ....
09. október 2013

Flego

Alan nežartuj, za takúto odpoveď by ti policajt zobral vodičák, Zákon o cestnej premávke 8/2009 paragraf 52 odstavec 2: iní účastníci cestnej premávky než chodci NESMÚ chodník používať.....(ďalej sú menované prípady keď auto môže na chodník vojsť ale žiadny z nich nehovorí že by auto mohlo po chodníku jazdiť ako sa to deje tu)
09. október 2013

alan

Flego : vodičova výhovorka .. idem do jednoty na parkovisko .. to je taky strašný problém osadiť značku ? a dalej je sporné či to je chodík alebo neni .. z ul. Bulharskej tam neni ani obrubnik , respektive asfalt je zarovno cesty z dôvodu zásobovania do Jednoty... Zástavka MHD nie je označena ani len vodorovým nie to zvislým dopr. značením.. nezastavam si policajtov vodičov . miesto je nebezpečne pre chodcov treba stým niečo robit.. minimálne značka prejazd zakázany stlpiky a je po probléme ,

PS naražal som na HRUBE PORUŠENIE tj. §137/2 8/2009
09. október 2013

Flego

zákonodarca rátal len s ohrozením chodca na ceste, na behanie áut po chodníku ani nepomyslel, ale policajt by tu asi aplikoval ohrozenie chodca pri odbočovaní mimo cesty. Tamaškovičova ulica je celá zložená zo súkromných pozemkov, takže predpokladám, že aj tento okolo obchodu a reštaurácie je súkromný: slúži ako parkovisko aj keď tak nieje označený, slúži ako chodník aj keď nemá parametre chodníka, slúži ako zastávka MHD aj keď nieje označená, no a posledné roky slúži aj ako odbočovací pruh pre netrpezlivých vodičov, skrátka viacúčelová asfaltová plocha, kde neplatia žiadne pravidlá :-)
10. október 2013

Karol

OZVE SA UŽ NIEKTO KONEČNE Z MÚ na tento podnet, myslím, že úradníci by mali rýchlejšie reagovať, ako sa to bude riešiť, lebo až sa tam volačo stane, ich rýchlosť je úžasná, čo tam všetci spíte.
10. október 2013

marek

Zjavne ich to netrápy, pred svoj domom maju chodniky cesty porobene a pod ... ostatné ich nezaujíma ..
16. október 2013

Jana

Čo to ozaj žiadny z kompetentných nečíta, keby aspoň útvar pre komunikáciu odpovedal, či sa volačo deje,včera opäť kolízia chodca s autom, no comment
23. november 2013

Flego

Žiadna zmena, žiadna konkrétna odpoveď.
21.11. o 7.30 som odbočoval na tomto mieste z Bulharskej ulice vľavo. Za tých pár sekúnd, kým som sa dostal na radu prebehli po tomto chodníku dve autá, ale tak, že sa ani nepokúšali čakať až sa cesta uvoľní, bez viditeľného spomalenia vybehli na chodník a zase vbehli na cestu na Tamaškovičovej. Bolo úplne jasné, že to majú nacvičené a nieje to výsledkom jednorazového časového tlaku. Ak by normálne čakali na ceste odbočiť vpravo by sa im podarilo do 30 sekúnd.
11. apríl 2014

milan

kokos podnet 2013 a do teraz sa nic (kedze ho..o mi zakazalo napisat :-D ) spravilo......
12. apríl 2014

radovan

Opatovne by som poprosil admina aby preložil tento návrh na mesto a urgenciou riešenia
12. apríl 2014

Flego

Už sa s tým nič robiť nebude, podľa tejto správy http://www.trnava-live.sk/2014/04/08/pozemky-v-areali-nemocnice-kupil-developer-chce-stavat-obchody-a-komercnu-vybavenost/ bude na križovatke Bulharská - Tamaškovičova kruháč, ktorého štvrtá vetva povedie do terajšieho areálu nemocnice, kde bude nové obchodné centrum.
05. február 2015

juraj brzlinek

rok po ohlásení podnetu žiadna zmena,.. to je taký problém osadenie dopravnej značky prejazd zakázaný? myslím si ze by sa policajti tomu potešili aspoň by splnili kvóty na pokuty, a pokutu by dostali nezodpovedný vodiči oprávnene .
21. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pozemok bol odpredaný Mestu Trnava.
Kým príde k finálnemu riešeniu usporiadania tohto dopravného priestoru, v priebehu 22. K. T. 2015 zabezpečíme dočasné osadenie dvoch betónových kvetináčov na úrovni dopravnej značky P1 (Daj prednosť v jazde) a budovou predajne na zabránenie prejazdu vozidiel po chodníku.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
22. máj 2015

Flego

:-) Dobrééé. tak predsa to ide! Magori tam v špičke odbočujú vpravo jeden za druhým, ani len nepribrzdia, keď točia za roh.
01. jún 2015

Matúš G

Kvetináče osadené.
01. jún 2015

Flego

:-) :-) perfektné !!!!
01. október 2015

Roland

kvetináče sú , a kedy bude zástavka?
21. máj 2021

Matúš G

Poprosim vratit kvetinac na miesto.
08. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Nakoľko sa nejedná o mestský pozemok ani stavba nie je v majetku mesta, pokúsime sa zatiaľ vrátiť kvetináče tak, aby plnili účel bariéry.

Odbor dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania