Orechová ulica-chodník-rozkopaný

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Peter 20. mája 2019

Dobrý deň, chápem že potreba optického kábla pre spoločnosti je nevyhnutná, ale nechápem prečo si súkromná spoločnosť najme firmu ktorá nemá ani šajnu o výraze "dať do pôvodného stavu". V mestskej časti Trnavy v Modranke realizuje firma DTL - František Zámečník výkopové práce pre spoločnosť Telekom a.s. na základe platného územného rozhodnutua č. OSaŽP/30303-73115/2017/Jč. Nič proti získaniu ďalšieho miesta na obchodnom poli. Len keby si spoločnosť nenajala firmu ktorá nevie zrealizovať pokyn stavebného úradu a to je "dať všetko do pôvodného stavu". V prílohe sú fotografie ako to vyzerá po ukončení prác. Vo väčšine oblastí v Modranke si to ľudia odpratali s veľkým frflaním že nooo toto nám tu nechali. Ale ved tú spoločnosť niekto objednal.

13. jún 2019

Kristína Jankovičová

Na Vodnej ulici to tiez nie je dokoncene. Ale asfalt si sami nebudeme robit. Vraj maju predlzene prace do 24.6., ak to dovtedy nenapravia, zislo by sa teklamovat ich pracu.
16. júl 2019

Vlado

Po tom cemente, vid fotka, ostal zaschnuty beton na dlazbe.

taktiez, rezali dlazbu bez podlozky, rucne, na obrubníkoch, a na viacerých miestach ostali dorezane aj tieto obrubniky.

nehovoriac ze autami sa nevedeli vytocit, a tak veselo presli cez okrasne ostrovceky, niekolko rastlin tym znicili, obrubniky prevalili, alebo inak poskodili

co sa tyka dlazby, tak ta je nerovnomerne ulozena, servisne sachty co osadzali ukladali bez spevneného lôžka - iba na štrk. Otazka je preco z 10 metrov odviezli pol kubika povodneho materialu, asi z dovodu ze to nevedeli utlacit do pôvodného stavu.
Predpokladam ze o nemaly čas to bude ulica ako tankodrom.
17. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na podnet sme upozornili firmu, ktorá realizovala rozkopávku, o ich odpovedi budeme informovať.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
19. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dnes sme dostali odpoveď od firmy, ktorá realizovala rozkopávky a s ktorou sme doteraz nemali problémy pri preberaní upravených povrchov po realizovaní rozkopávky:
"1. odkazom z 19. 5. 2019 sme sa už zaoberali. Fotografie boli zhotovované pred finálnymi úpravami a v súčasnosti tieto závady na stavbe nie sú.
2. odkaz z 13. 6. 2019 bol tiež písaný v procese výstavby a asfalty na Vodnej ulici sú položené (asfaltovalo sa po skončení daždivého počasia).
3. odkaz zo 16. 7. 2019: roztrhnuté vrece s cementom bolo odstránené. Ak zostali na dlažbe zvyšky z cementu, odstránime ich do 26. 7. 2019, keďže v súčasnosti majú pracovníci prestávku.
Všetky výkopy sa pravidelne pri zásypoch hutnili a na tieto práce poskytujeme záruku v zmysle územného rozhodnutia. Odvážala sa len prebytočná zemina a prípadná stavebná suť.
Na týchto uliciach ešte bude prebiehať zafukovanie optického vlákna do položených trubičiek. Z toho dôvodu je možné, že sa bude musieť dlažba ešte lokálne otvárať na miestach, kde by nastal problém so zafukovaním. Následne, po ukončení optických prác, zvoláme preberacie konanie so zástupcami mesta, kde spoločne posúdime stav a kvalitu položenia dlažby a ostatných spätných úprav."
Kto? Odbor dopravy a komunálnych služieb
Kedy? júl-august 2019

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania