Ulica Jiráskova-spomaľovač-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Chýbajúci spomaľovač-retardér na zákrute ulice Jiráskova pri smetiakoch , autá tu chodia ako na pretekoch a ohrozujú aj iné zaparkované stojace autá a hrozí veľké riziko havárie .

22. september 2020

Matúš G

Nejaké riešenie?
24. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor dopravy

Mestský úrad v Trnave
03. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. V tejto lokalite neevidujeme potrebu na realizáciu spomaľovacieho prahu. Vzhľadom na množstvo sťažností a petícií, ktoré eviduje Mesto Trnava na hlučnosť, vibrácie a prašnosť montovaných spomaľovacích prahov, mesto nesúhlasí s používaním týchto dopravných zariadení na komunikáciách kde sú v tesnom dotyku s komunikáciou bytové prípadne rodinné domy. Namiesto použitia týchto lacných a neefektívnych zariadení v posledných rokoch preferuje stavebné dopravné prahy. Ich realizácia je s ohľadom na ich finančnú náročnosť komplikovaná a preto musí byť dostatočne odôvodnená. V prípade ich presúvania sú finančné možnosti mesta obmedzené a je to stavebne komplikované. Takéto riešenie by malo byť posledné z možností, ktoré sa používajú na spomalenie dopravy.

V prípade podozrenia z porušovania pravidiel cestnej premávky sa môžete obrátiť (dať podnet) na Policajný zbor Slovenskej republiky, ktorému prináleží kontrolovať dodržiavanie pravidiel cestnej premávky podľa zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke v znení neskorších predpisov.

Odbor dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania