Trojičné námestie-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý

31.5. sa v Trnave na Trojičnom námestí konal deň s názvom Dobrovoľníci deťom. Stala sa nám malá nepríjemnosť.... mali sme veci ako kabelky, ruksaky, položené v stánku pri rohu, kde bol spoj “stien” (podobné stánky ako bývajú na jarmokoch a pod.). Zrazu sa jeden chlapec otočil a zazrel, ako bol v tom spoji stánok rozopnutý, kabelka rozopnutá a vypadnutá peňaženka. Potenciálny páchateľ sa asi zľakol, pustil peňaženku a ušiel, takže ku krádeži nedošlo. Všimli sme si asi 20 metrov od “miesta činu” 2 pani mestské policajtky a upozornili sme ich, že sa nám takéto niečo stalo. Odbili nás s úsmevom a so slovami, že každý si má na svoje veci dávať pozor, a že oni majú svoju oblasť, kde sa majú prechádzať, a nie striehnuť na naše osobné veci... čo sme od nich samozrejme nepožadovali, chceli sme len upozorniť, nakoľko ostatní nemuseli mať také šťastie ako my. Toto správanie mi prišlo maximálne neprofesionálne a nekorektné... na námestí boli dobrovoľníci, ktorí tam celý deň robili program pre detičky a takáto skúsenosť sa zrovna nezhoduje s mottom “pomáhať a chrániť”... navyše na podujatí, kde cez deň prešlo ohromné množstvo ľudí, sme za celý deň nevideli žiadnych iných policajtov...

02. jún 2019

Igor

Dosť arogantné!Čo by oni upozorňovali alebo riešili!Ale dať pokutu za auto,tak to nie je problém.Potom,že ľudia nadávajú na mestskú políciu.
05. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dňa 31. 5. 2019 sa hliadka príslušníčok mestskej polície okrem iného venovala i dohľadu nad verejným poriadkom na Trojičnom námestí a v jeho okolí v súvislosti s tam prebiehajúcim podujatím. Za týmto účelom bol prítomná v uvedenom priestore viackrát. Podľa vyjadrenia hliadky, hliadka bola kontaktovaná mladými ľuďmi s požiadavkou na stráženie ich osobných vecí odložených na konkrétnom mieste. Hliadka takúto požiadavku slušne a s úsmevom odmietla s vysvetlením, že úlohou mestskej polície v súvislosti s tam prebiehajúcim podujatím nemôže byť stráženie osobných vecí konkrétnych osôb na konkrétnom mieste, keďže týmto spôsobom by sa významne obmedzil rádius pôsobnosti hliadky. Informácia o pokuse krádeže, ktorý mal predchádzať rozhovoru, podľa vyjadrenia hliadky vôbec nezaznela.
Nevieme vyhodnotiť, ktorý opis udalosti, či zo strany autora podnetu alebo príslušníčok mestskej polície sa približuje k skutočnosti viac, ktorý menej. Permanentnou snahou vedenia mestskej polície je vedenie príslušníkov k tomu, aby si neustále uvedomovali, že ich úlohou je byť tu pre občana. Preto nás mrzí, keď sú prezentované podobné vyjadrenia zo strany občanov bez ohľadu na to, či už došlo k nepochopeniu v rámci komunikácie, alebo došlo skutočne k neprofesionálnemu konaniu zo strany príslušníkov mestskej polície.
Kto? Mestská polícia mesta Trnava

Mestská polícia mesta Trnava
05. jún 2019

brabo

Ďakujem za odpoveď. P.policajtky rozhovor prekrútili, keďže informácia o pokuse o krádež bolo to, načo sme za policajtkami išli. Žiadne stráženie osobných vecí sme nežiadali, nech robia hlupákov zo seba a nie z nás, mladých, čo sme tam boli 7-17 a ani jednu policajnú hliadku sme na námestí nevideli! Pani policajtky sme očividne vyrušili pri osobnom rozhovore a preto nás okamžite s úsmevom poslali kade ľahšie. Arogantné a nezodpovedné;)
05. jún 2019

Perseverance

Ok, takže poďme k veci, hliadka tam mala byť častejšie, bolo to hromadné podujatie, rádius sa mal prispôsobiť. Ktovie komu čo všetko ukradli, pozrite si záznamy z kamery okolo 13:00 hod, ktorá v ten deň zaberala modrý stánok umiestnený na námestí od Domu kultúry, resp. od terasy Bistro History alebo ako sa ten podnik volá. Musel tam niekto peknú chvíľku stáť a rozopínať zaistenú bočnú stenu stánku a následne prestrčil(a) ruku a pokúsil(a) sa ukradnúť kabelku, peňaženku a iné veci. Možno tam budú vidieť aj momentálne hľadané osoby, dve Trnavčanky, podľa komentárov obidve "známe firmy". Motali sa tam aj osoby, ktoré priamo pred očami organizátorov z jednotlivých stánkov kradli veci ako napr. prací prášok. Samozrejme nikde žiadne hliadky, čiže ak by sme mali vlastnými silami zadržiavať páchateľa (nemyslím kvôli praciemu prášku), kým by prišla hliadka, tak by z toho bol rasistický incident ako nedávno v kostole. Takže čo sa týka bezpečnosti, tak hrubo podcenené verejné podujatie. Keď je v meste futbalový zápas, policajné hliadky štátnej polície sú na každých 50 metroch neustále prítomné vo veľkých skupinách ťažkoodencov. Ale veď prečo by mali byť prítomné policajné hliadky počas podujatia, ktoré organizujú dobrovoľníci pre tých najcennejších a tými sú naše deti. Nechcite mi napísať, že je problém tam postaviť a nechať prítomnú jednu hliadku, podobne ako býva na hromadných podujatiach v halách záchranár(i) alebo požiarnik.
11. jún 2019

Robo

Palo, skúste povedať HASIČOVI že je požiarnik do očí. Asi vás nepochvali😉. A nemôžete porovnávať policajta s hasičom a záchranárom. Polícia je represívny útvar ...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania