Ulica Spartakovská-MHD-zlé nastavenie cestovného poriadku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Neriešený
meno
Erik 16. septembra 2019

Piatok, a pravdepodobne aj iné dni, sú nastavené cestovné poriadky MHD zo Spartakovskej smer Veterná tak, že 3 spoje jazdia v priebehu 2 minút rovnakým smerom, aj keď majú trasovanie rovnaké(Spartakovská, V. Clementisa, V. Clementisa - Poliklinika, Družba, Veterná). Nosné linky 3 a 4 majú viac ako polovicu trasovania rovnaké. Preklady liniek by vyriešilo problém: rôzne spoje jazdiace mimo centra(napr. Družba, Zátvor, Kopánka, Linčianska, Tulipán, Prednádražie) s rovnakým trasovaním(napr. linky 3, 4 a 22 na Družbe) by sa navzájom preložili s intervalom 10 - 15 min. Linka 3 by prešla a o 10 min. by na zastávku dorazila linka 4, a o 10 min. linka 22, čím by vznikol medzi linkami lákavý interval pre cestujúcich. Spoje by boli viacej využívané, pretože v buse 22 na danej trase bol len 1 človek.

14. september 2019

Erik

Podotkol by som aj na fakt, že linka 3 a 4 majú rovnaké identické trasovanie, no napriek tomu je linka č. 3, podľa cp, pomalšia o 2 min.(viď trvanie trasy: linka 4 má 4 min. a linka 3 má 6 min.), čím MAD zbytočne stojí na zastávke.
28. september 2019

Adriana

Ja by som podotkla, ze zle nastavenie cestovneho poriadku MHD Trnava je v celom meste, MHD Trnava je user unfriedly. Zujimalo by ma, ked uz sa to neurobilo pri zmluve v roku 2017, ci sa to bude nejak riesit teraz, mam dojem, ale nie som si ista, ze sa ide aktualizovat zmluva.
Pripomienky:
- pred casom nelogicky zruseny spoj c. 15, ktory bol rychlym spojom na Prednadrazie, plus bol pre vela cestujucich z jedneho alebo druheho smeru dostupnostou na polikliniku;
- casy spojov su po celom meste nastavene tak, ze sa spoje iduce rovnakym smerom krizuju v tych istych casoch a potom idu prakticky naraz (mam skusenost, ze autobus c. 16 a autobus c.3 sa stretavaju na kruhovom objazde pri Studentskom domove M. Uhra), cize spoje idu naraz (4,14) alebo s odstupom par minut a potom dlho nic;
- autobusy, ktore su - akoze - nastavene, aby boli "k vlakom", tak nie su, resp. cas od prichodu vlaku (napr. z Bratislavy) a k odchodu MHD je tak kratky, ze ak vlak minutku meska alebo ste starsi clovek, alebo mate vacsiu batozinu, tak sanca stihnut bus je nulova;
- etc.
06. október 2019

Erik

Dobrý deň, rád by som sa spýtal, prečo je tento podnet označený ako neriešený? Ďakujem.
16. november 2019

Niki

Celá MHD je zle nastavena ako píše Adriána. Častokrat sú rozostupy medzi obchodmi také veľké, že si to človek odošlape radšej pešo. Spoje nenadväzujú na vlaky (príchod/odchod vlaku je pár minút, čo sa nedá reálne stihnúť), na potreby pracujúcich, zväčša len na smenových zamestnancov. Tie cestovné poriadky vyzerajú, akoby to robil niekto, kto tu ani nežije ani nejazdí MHD
19. november 2019

Roman

Dobrý deň,

@Erik: Každý podnet je automaticky označený za "Neriešený" po 14 dňoch od zaslania podnetu, ak naň samospráva neodpovedala. Viď informácie v bode 7 na linku:
https://www.odkazprestarostu.sk/pomoc
Inak tvoje návrhy k MHD sú trefné a boli by nápomocné, škoda že ich kompetetní zrejme ignorujú a neunúvajú sa ani slušne odpovedať.

@Všetci: Trnavská MHD je extrémne zle nastavená a pre väčšinu občanov absolútne nepoužiteľná, napriek tomu ju budeme všetci občania dotovať sumou 2 200 000 od roku 2020(viď práve zverejnený rozpočet), čo je nárast o 100% od roku 2017 kedy to bolo podľa záverečného účtu 1 104 261. Po prerátaní na obyvateľov s trvalým pobyom každý občan(dieťa, , dospelý, dôchodca, invalid) dotuje MHD sumou 35EUR ročne, pričom drtivá väčšina občanov trnavy sa v nej ani raz do roka neprevezie a tí čo sa prevezú ešte musia platiť aj za lístok. Za tú sumu by každý mohol ísť 20 krát taxíkom.

Toľko môj názor k tranavskej MHD

Roman

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.