Cyklotrasa pre samovrahov

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Fdrantisek 08. marca 2017

Dobrý deň, na ulici Spartakovská je takmer v strede cestnej komunikácie umiestená cyklotrasa, medzi v tej lokalite bývajúcimi obyvateľmi známa ako cyklochodník smrti pre samovrahov. Cyklotrasa je umiestená takmer v strede cestnej komunikácie a jazdiť po nej na bicykli je nebezpečné. Z toho dôvodu po tej cyklotrase cyklisti nejazdia ale na jazdu využívajú chodník pre chodcov. Už aj kvôli bezpečnosti je potrebné v čo možnom najkratšom čase cyklotrasu premiestniť z cestnej komunikácie mimo cestu.

09. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
jedným z možných typov vedenia cyklistov v dopravnom priestore je aj cyklistický pruh, ktorý je možné umiestňovať podľa technických podmienok TP 07/2014 Navrhovanie cyklistickej infraštruktúry medzi jazdným pruhom pre automobily a parkovacím miestom pre pozdĺžne parkovanie. Z hľadiska intenzity cestnej premávky, ako aj zvýšenia bezpečnosti jednotlivých účastníkov dopravy, najmä tých zraniteľnejších, mesto uvažuje nad vybudovaním priestorovo segregovanej cyklotrasy, ktorá by nahradila tieto cyklistické pruhy. V priebehu tohto roka sa plánuje vypracovanie projektovej dokumentácie.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
10. marec 2017

Mária

Tvorcovia technických noriem pre cyklochodníky, by si mohli spraviť exkurziu do zahraničia, ako sa tam umiestňujú cyklochodníky. Cyklochodník je 1. vyvýšený, mierne nad úrovňou cesty a 2. je umiestnený úplne na kraji, teda najprv parkujú autá a sú autobusové zástavky a až za nimi je umiestnený cyklochodník. Takto si navzájom cyklisti s autami nezavadzajú. Na Sparkatovskej je to úplne naopak, je to naozaj cyklochodník pre dobrodruhov.
10. marec 2017

markus

Exkurzia zo zahranicia -:)
12. júl 2018

Jozef Hrusovsky

Bezpečný cyklochodník

Dobrý deň,

bolo by možné vymeniť umiestnenie cyklochodníka a parkovacích miest?

Aktúalny stav - cesta, cyklochodník, parkovacie miesta.
Nový stav - cesta, parkovacie miesta, cyklochodník.

Takto by boli cyklisti chránení zaparkovanými vozidlami. Myslím, že finančne by to mesto nemuselo veľmi zaťažiť, ak by k zmene prišlo pri pravidelnej revitalizácii dopravného značenia na ceste.

Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania