Krajná ulica-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Veľké Úľany

Uzavretý
meno
Karol Stegmann 19. júna 2019

Dobrý deň.
Dňa 10.6.2019 bol plánovaný odvoz plastového odpadu. Do dnešného dňa mi nebol odvezený, bez akéhokoľvek uvedeného dôvodu.
Tento odpad nebol odvezený ani susedovi oproti.
Na tento problém som upozornil cez e-mailovú schránku obce. Zatiaľ bez odpovede.

20. jún 2019

Tibor Koller

...asi preto,že v tom vreci nie je len plast🤔
20. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Dôvod, pre ktorý Vám nebol odvezený plast je, že vo Vašich vreciach sa nachádza plastový odpad, ktorý sa neodváža, tým pádom firma, ktorá zbiera plastový odpad z obce Vaše vrecia neodviezla.
Pracovníci VPS Vám tieto vrecia odvezú a vyseparujú.
Aby sme v budúcnosti predišli podobným nepríjemnostiam, v prílohe Vám zasielame informáciu o separovaní plastov. / zverejnené na internetovej stránke a facebooku VPS PO/
Prosíme Vás o dodržiavanie pokynov pre zber plastov.

VPS PO Jozef Sztraka
20. jún 2019

Karol Stegmann

Dobrý deň pán Sztraka.
Vaša odpoveď ma potešila, že sa "súčasný problém vyriešil", ale veľmi neuspokojila. Nie je vyriešený Problém ako taký. Poslali ste mi informáciu (za, čo Vám ďakujem) - "nejaký, nikým nepodpísaný papier", ktorý je na stránke obce. Ale podľa mňa, je právne stále platné VZN č. 4/2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a s drobnými stavebnými odpadmi na území obce V.Ú. a v ňom sa píše čosi iné. Podľa môjho názoru, firma odoberajúca resp. neodoberajúca triedený odpad koná protizákonne. Zároveň chcem podotknúť, že aj plasty sú súčasťou komunálneho odpadu, za odvoz ktorého si platíme v zmysle VZN obce V.Ú. č. 5/2018 o miestnom poplatku za komunálny odpad a poplatku za drobný stavebný odpad.
Na záver už len malá otázka: Kto má oprávnenie, že rozhoduje, či vrece zoberie alebo nie (na základe čoho?) a zároveň tak trestá občana obce, ktorý nie je špecialista na odpady a môže sa stať, že pochybí, ale ktorý si platí všetky poplatky?
Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania