Krajná ulica-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Veľké Úľany

Uzavretý
meno
Karol Stegmann 27. marca 2020

Dnes sa vykonával zber plastov. Po zbere ostal kôš na prádlo. Plastový. Prečo?

27. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Zber rôznych plastov a papiera bol realizovaný od 26.3.2020 a pokračuje i dnes 27.3.2020. Zber triedeného komunálneho odpadu sa týka obalových materiálov a Vami uvádzaný odpad nepatrí do zberu . Takýto odpad "tvrdé plasty" obec nezbiera v rámci triedeného zberu a patrí na zberný dvor.
Týmto vysvetlením považujeme podnet za vyriešený.

Ing. Zsolt Farkas - referent ŽP
27. marec 2020

Karol Stegmann

Vážený pán Farkas nesúhlasím s Vašou odpoveďou. VZN 8/2019 hovorí o niečom inom. Je smutné, ak tvrdíte, že plastový kôš na prádlo - plastový odpad nepatrí do zberu. Vaša odpoveď nie je postačujúca a je hlavne alibistická. Ja ako občan tejto obce nemusím byť odborník na plasty. Podľa mňa plastový kôš na prádlo patrí medzi iné plastové odpady a tie obec odváža v rámci separovaného odpadu.
A chcieť odo mňa v dnešnom období, keď z každej strany počúvame o pandémii a o obmedzovaní prevádzok a činností a o tom ako máme byť doma a máme byť zodpovední, nosiť čokoľvek na zberný dvor, je to z Vašej strany nanajvýš nezodpovedné a Váš postoj k tejto otázke považujem tiež za šikanovanie zo strany obce.
Stegmann
27. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Pán Stegmann,

VZN č. 8/2019 definuje Plasty - PET a aj Rôzne plasty. Tesne pod týmito sa nachádzajú tvrdé plasty. Nemením na prvotnom zaradení že to nie je obalový materiál a že to patrí k tvrdým plastom. Doplnil som zároveň zaradenie ako i možnosť zbavenia sa odpadu.
Odmietam vyjadrenie, že by bola moja odpoveď alibistická. Zároveň odmietam tvrdenie že môj postoj je nezodpovedný , dokonca že by išlo o šikanu zo strany obce
Nechcem od Vás v tomto čase aby ste išli na zberný dvor ani som to nenapísal. Ako občan , ktorý číta VZN, určite viete že obec vykonáva aj zber veľkoobjemového odpadu a tohto odpadu sa môžete zbaviť aj s týmto spôsobom.

Ing. Zsolt Farkas - referent ŽP
27. marec 2020

Karol Stegmann

Pán Farkas.
Asi sa nedohodneme. Nesúhlasím.
Tvrdím, že VZN v bode tvrdé plasty špecifikuje (len): prepravky fliaš, vodoinštalačné a elektroinštalačné rúrky, plastový nábytok. Nič iné ako tvrdý plast nie je uvedené. Čo je tvrdý plast? Ďalej tvrdím, že kôš na prádlo nie je špecifikovaný vo VZN ako tvrdý plast.
Taktiež tvrdím, že v kolónke rôzne plasty je okrem iného aj položka: iné plastové odpady a teda tvrdím, že kôš na prádlo spadá pod túto položku a tvrdím, že obec a jej zberná organizácia mala tento plastový odpad odviezť včera v rámci triedeného odpadu.
Žiadam Vás o prehodnotenie Vášho postoja a odnesenie, neodneseného triedeného odpadu. Ďakujem.
Stegmann

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania