Krajná ulica-znečisťovanie-ovzdušia

Zodpovednosť za riešenie: Veľké Úľany

Uzavretý

Dobry den tak ako som sa vyjadrila aj na vasom FB stranke nesuhlasim s postrekom. Neuviedli ste, kedy je bezpecne ist von po ukonceni postreku. Na zaklade akeho monitoringu robite postrek. Vyhlasenie mimoriadnej situacie je s podpisom 13.6.2019 preco sme sa my obcania dozvedeli o postreku az 18.6. okolo 19ej hodiny? KBU podla 1907/2006/ES,Clanok 31 oddiel 16: H410, H400 VELMI TOXICKY PRE VODNE ORGANIZMY. Neuvadzate kde presne sa bude postrek vykonavat, zahrady, domy, ulice, parky?????? dalujem aneta

19. jún 2019

aneta

*dakujem nie dalujem :)
19. jún 2019

Andrea Suchá

Krajná ulica-Zeleň a životné prostredie-iné

Dobrý deň, využívam tento komunikačný kanál na vyjadrenie nesúhlasu s plánovaným postrekom proti komárom, ktorý sa má v obci vykonať v stredu 19.6.2019 vo večerných a nočných hodinách. Prosím pána starostu, vedenie obce v zastúpení, i poslancov obecného zastupiteľstva, aby zvážili nevyhnutnosť použitia chemických prostriedkov na likvidáciu komárov. Chápem zámer, ale prosím o použitie iných nechemických prostriedkov (viem, že v súčasnom stave sú neúčinné). Veď chémiou ohrozujeme sami seba, naše zvieratá, ovocie i zeleninu, ktoré si pestujeme v záhradách, včely, ryby, vtáctvo (lastovičky). PROSÍM O NEUSKUTOČNENIE TOHTO POSTREDU. Ďakujem.
21. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v plánovanom termíne postrek sa neuskutočnil.
Kto? Obecný úrad

Mgr. Zuzana Metzner, MBA
21. jún 2019

Kristián Lipták

Dobrý deň Aneta a Andrea. Táto platforma nieje vhodná na vyjadrenie nesúhlasu s rozhodnutím obce. Najlepšie je napísať list mailom na obecný úrad, ktorý sa považuje za oficiálnu komunikáciu. "odkaz pre starostu" je platforma na nahlasovanie ad hoc problémov, na upozornenie administratívnych pracovníkov na nedostatky v obci, ktoré môžu ujsť ich pozornosti. Ďakujem vám za pochopenie. Kristián Lipták.
20. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Obec Veľké Úľany , v roku 2019 pristúpila k riešeniu kalamitného stavu s komármi na základe odporúčania odborníka a na riešenie tohto stavu využila chemický postrek .
V roku 2020 , na základe článku na http://ulany.tv/2020/01/14/komare/ , je vytvorený priestor na biologické predchádzanie vzniku kalamitnej situácie, avšak táto činnosť je podmienená pomocou dobrovoľníkov, ktorý budú zabezpečovať monitoring liahnisk v obci.
Vykonanie chemického postreku síce patrí medzi znečisťovanie ovzdušia avšak chemické prípravky ktoré sú uvádzané na trh a majú povolenia , podliehajú kontrolám o prípustnej miere znečistenia ovzdušia.
Kto? OU
Kedy? v texte

Ing. Zsolt Farkas - referent ŽP

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.