P. O. Hviezdoslava-schody-znečistené

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Uzavretý
meno
Jana Spišiaková 13. januára 2024

Jedná o dlhú neosvetlenú časť podchodu, kde nie je možné vidieť ani na krok. Svetlá sú dokonca v týchto častiach, kde by to malo byť najsamozrejmejšie, pozakrývané plachtami. V predstave koľkokrát by už takmer došlo k vážnym zraneniam kvôli neviditeľný cyklistom, alebo chodcom je neakceptovateľné, aby toto pokračovalo a ostalo bez povšimnutia zo strany mesta.
Je nepochopiteľné, ako takáto dôležitá časť vo výstavbe, dokáže ostať bez povšimnutia, zo strany mesta, po dokončení prác firiem, ktoré zamestnáva. Firmy a mesto nie su schopné urobiť opatrenia pre bezpečnosť ľudí po dokončení prác ani len prísť skontrolovať stav výstavby,osvetlenia a ďalších náležitosti,a ohrozujú životy ľudí. V takýchto podmienkach necháva mesto mamičky s deťmi, starých ľudí a aj ostatných obyvateľov,.

12. január 2024

Jana Spišiaková

Prosím problém ohladne osvetlenia riešiť čo najskôr.
Ďakujem aj za kolegyne, ktoré tam bývajú a každý deň prechádzajú do práce.
JS
15. január 2024

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Železničná spoločnosť Slovensko
15. január 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt
15. január 2024

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
samospráva pravedpodobne myslela ŽSR, ktorá prevádzkuje železničnú infraštruktúru. Z tohto dôvodu sme podnet preposlali ŽSR.

S pozdravom

administrátor Matúš
Odkaz pre starostu pre Žilinu
17. január 2024

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

predmetom podnetu je „Rekonštrukcia a predĺženie podchodu pre chodcov z ulice Národná, sžkm 337,261“ stavby: „ŽSR, Dostavba zriaďovacej stanice Žilina-Teplička a nadväzujúcej železničnej infraštruktúry v uzle Žilina“.

V rámci výstavby tohto stavebného objektu bolo nutné uzavrieť časť podchodu, v ktorej prebieha pokládka dlažby a realizácia obkladov v polovici uzavretej časti (pozdĺžne). Tým došlo k prekrytiu svietidiel tejto časti podchodu. Uvedené prekrytie bolo nutné zrealizovať z dôvodu zabezpečenia vykurovania tohto priestoru a z dôvodu eliminovania nepriaznivých vplyvov realizácie prác (najmä prašnosť).

S tvrdením, že v uvedených priestoroch nebolo „vidieť ani na krok“ nesúhlasíme. Fotka bola účelovo urobená zo svetla do tmavšieho priestoru (podobná naša fotka je súčasťou prílohy – IMG_20240116_155219) . V súčasnosti zhotoviteľ zrealizoval ďalšie presvetlenia v oblasti svietidiel v prekrytí uzavretého priestoru.

V prílohe Vám posielame fotky zo dňa 16.01.2024 cca 16.00 hod.

Prajem pekný deň,

Manažér externej komunikácie
ŽSR - Železnice Slovenskej republiky

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania