Čulenova-zábradlie-zhrdzavené

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Uzavretý
meno
Roman Šimo 13. februára 2019

Na chodníku (premostenie) pri ŠH Bôrik skorodovaná bočná konštrukcia ohradenia, pričom na niektorých miestach i poškodená.

Osadené sklá, by sa v budúcnosti mohli využiť ako galéria - nikoho "nevyrušujúce" grafity, prípadne fotografie mesta. Otázkou je však ich možné poškodenie vandalmi.

15. február 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Daný objekt je súčasťou mostného objektu a ten spravuje Slovenská správa ciest, ktorú je potrebné v danej veci kontaktovať.
15. február 2019

Roman Šimo

Ďakujem za upresnenie. Podnet so preposlal SSC.
05. marec 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
v danej veci sme opätovne aj my oslovili spoločnosť SSC.

Juraj Hurný
[email protected]
05. marec 2019

Roman Šimo

Ďakujem. Ja som odpoveď doposiaľ nedostal. Celý most (asfalt na chodníku, zábradlie i mostové teleso...) však začína ukazovať svoje nedostatky, tak dúfam, že sa veci aj vďaka "Odkazu pre starostu" pohnú.
17. júl 2019

Roman Šimo

Zatiaľ bez odozvy. Aspoň vyjadrenie SSC, by bolo vhodné.
18. júl 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý den,
podnet opätovne preposielame zodpovednej inštitúcii.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
07. január 2020

Matúš 👍

Bez zmeny.
07. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
03. február 2020

Roman

Už dlhšie chýba na zábradlí smetný kôš. Kiežby to znamenalo blížiacu sa rekonštrukciu zábradlia a samotného chodníka. Zatiaľ ale bez zmeny.
13. jún 2020

Roman Šimo

Ani náznak blížiacej sa rekonštrukcie.
22. jún 2020

Roman Šimo

Čoraz horší stav.
11. október 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme poslali SSC.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
12. október 2020

Peter Bakaľa

Samozrejme, ľahko napísať "Čoraz horší stav", hlavne že je kryt obnovený a ľudia sú aj tak nespokojní...
12. október 2020

Roman Šimo

Ďakujem za reakciu. Dovoľte pán Bakaľa aj mne reagovať. Poslednú aktualizáciu k tomuto podnetu som dal 22.6.2020. Tam sa nachádzala poznámka "Čoraz horší stav". Tak sa to žiaľ javilo. Dnes tom teda stav si chcel lepšie overiť, no už bola tma. Aj napriek tomu pozorovať obnaženú hrdzavú železnú konštrukciu bočných panelov pri chodníku na moste. Prechádzal okolo po hlavnej ceste kamión a zažil som dosť výrazné otrasy. Čo sa mi stalo prvý krát tak výrazne v týchto miestach. Bude to pravdepodobne stále viac praskať a opadávať. Ja chápem, že z Vašej pozície je aj drobná oprava opravou. Ja si predstavujem, že zábradlie bude mať nový náter a bočný múr bude komplet zrekonštruovaný. Minulosť nás dobieha. Samostatnou kapitolou je statika a celkový stav mostného telesa. Ja ale nie som odborník na to, čo je kritický stav. SSC na Odkaze pre starostu podáva minimálne informácie. Nemá to určite za povinnosť. V tejto veci som poprosil o súčinnosť ministerstvo i riaditeľstvo SSC. Nie je tu často spätná väzba ku konkrétnym problém a riešeniam. Nastalo menšie zlepšenie, no občan či nahlasovateľ je často v neistote bez informácií. Verím, že SSC i obyvatelia Žiliny nebudú v stave "vojnovom", ale budeme si vzájomne nápomocní. Niektoré problémy však trvajú v riešení podľa občana dlho, tak samozrejme štátna i verejná organizácia ktorákoľvek, bude vždy asi v určitej miere "pod paľbou".
12. október 2020

Roman Šimo

aktuálne foto časti muriva
12. október 2020

Matúš 👍

Ja musím SSC pochváliť a poďakovať sa. Od určitej doby, mám pocit, komunikuje na OPS oveľa lepšie a taktiež bolo vyriešených niekoľko podnetov (značky a zvodidlá pod Saleziánmi, značka na križovatke Priemyselná x Kragujevská, či značka na výjazde z Vysokoškolákov na Mostnú a tento chodník na moste. Za mňa teda patrí vďaka. Rekonštrukcia takéhoto mostného objektu nie je jednoduchá na časovú prípravu či financie, preto chápem, že to nebude hneď.
13. október 2020

Roman Šimo

Áno, ja som tiež samozrejme vďačný za vyriešenie niektorých problémov a zlepšenie komunikácie. Čo je možno po mojej prosbe na vedenie SSC. Priznajme si ale, že stav cestnej siete a pridružených súčastí je v Žiline v zlom stave. Od spokojnosti to má ďaleko. Za komunizmu sa iba postavilo a už sa údržba riešila iba minimálne. Po revolúcii sa toho veľa nezmenilo. Padajú mosty, oddialuju sa rekonštrukcie... Máme veľký investičný dlh v celej infraštruktúre krajiny. Peňazí vraj stále niet. Vždy sa však nájdu a to i v trezoroch niekoho. Západ Európy už asi nedobehneme.
13. október 2020

Peter Bakaľa

Pozdravujem Vás.

Ono v podstate sa komunikácia trochu zlepšila lebo dotyčný pán na IVSC Žilina už nemá na starosti agendu, ktorú nemal v popise práce. Ďalej by som upozornil, že správca tejto stránky pre Žilinu posiela všetky podnety týkajúce sa ciest I. triedy najnižšiemu zamestnancovi na údržbe, pričom by mohli rozlišovať, či ide o väčšie poruchy (mosty a pod.) alebo o problémy ktoré sa týkajú rozostavaných stavieb kde je investor SSC. Kontakty na príslušné útvary nájdu v kolónke "kontakty" Podľa daného problému by mali posielať maily namiesto údržbe na útvar investičnej prípravy resp. útvar investičnej výstavby. Samozrejme veľa ich patrí na údržbu.
13. október 2020

Peter Bakaľa

A samozrejme za socializmu všetko fungovalo lebo cesty mal jeden vlastník. V súčasnosti sú cesty značne správcovsky rozštiepené, pričom SSC ako správca ciest I. triedy nedisponuje žiadnymi pracovníkmi ani mechanizmami, ale má zmluvného partnera (SC ŽSK v Žiline - správca ciest II. a III. triedy) a s tým ich vybavením je to tiež zložité.
IVSC dáva mnoho objednávok na údržbu, avšak realizuje sa ich žalostne málo. Poviem Vám, že oni robia v rámci možností čo môžu!
Ale to by musel človek prísť do praxe a videl by, že dokáže len málo ovplyvniť túto už dnes alarmujúcu situáciu.
13. október 2020

Roman Šimo

Ja si uvedomujem, že to je zložité a že je vo všetkých sférach nedostatok mechanizmov či pracovníkov. To už je na zodpovedných tam hore, aby sa pokúsili toto všetko zmeniť. Čo sa zatiaľ pravdepodobne nepodarilo docieliť. Ja pracujem v súkromnej oblasti a tiež to nie je dobre nastavené. Čo sa týka SSC, tak keby to mohlo fungovať aspoň ako NDS pri správe diaľnic. To už bude musieť vyriešiť niekto bližšie teraz neurčitý.
14. október 2020

Matúš 👍

Popravde, bežný človek by skoro všetko tu na OPS zaradil do sekcie údržba (už existujúce značky, zvodidlá, poruchy vozovky). Ani neviem, ktorý z podnetov v ZA by mal smerovať na investičnú výstavbu. Jedine keby sa už realizuje nejaký asfaltový koberec a oni to môžu ešte u zhotoviteľa reklamovať? Predpokladám, že ani autor tohoto podnetu neuvažoval o nejakej komplexnej rekonštrukcii (to by bola asi zas investičná príprava?), ale považoval to za údržbu. Ideálne, keby je SSC oficiálne zapojená do OPS a má svoj profil ako Mesto Žilina, ŽSK, NDS, Siemens. Tam to vyzerá, že je určená osoba na komunikačnom oddelení, ktorá podnety zasiela jednotlivým (správnym) oddeleniam.
17. február 2021

Roman Šimo

Aktualizácia stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
20. marec 2021

Roman Šimo

Video z uvedeného mosta:
https://youtu.be/R7veJWu_4hQ
16. november 2021

Roman Šimo

Odpoveď SSC na moju žiadosť:
Nakoľko v rámci bežnej údržby nie je možné realizovať takúto opravu (zmluvný partner na bežnú údržbu SC ŽSK nedokáže kapacitne, strojovo a personálne zabezpečiť opravy takéhoto rozsahu) predmetnú opravu je nutné riešiť cez investíciu so zaobstaraním cez verejnú súťaž, ktorá bude zahŕňať aj skorodované zábradlie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania