Obchodná-stavby a budovy-zlý stav budovy

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

V riešení

myslim ze tato stavba je zivotu nebezpecna,otazka casu kedy z nej nieco odpadne,a bude neskoro....

07. marec 2019

Roman Šimo

Je to súkromná budova, takže ťažšie je niečo riešiť. No viac, takýchto podnetov, tak hádam sa niečo pohne. Ja som podobný podnet v súvislosti s chýbajúcim chodníkom v tejto oblasti nahlasoval. Výsledok zatiaľ zamietavý. Vec je ale stále "živá".

https://www.odkazprestarostu.sk/zilina/podnety/63327/vysokoskolakov-chodnik-chybajuci
18. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Podnet sme poslali zodpovedným na vyjadrenie.
Kto? Odbor stavebný MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
03. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Stavebný úrad uvedenú stavbu prešetrí a bude na základe zistených skutočností postupovať v zmysle príslušných ustanovení stavebného zákona. Upozorňujeme, že nariaďovať akékoľvek udržiavacie práce, nevyhnutné úpravy stavieb v zmysle stavebného zákona, je možné iba vo verejnom záujme. V takýchto prípadoch, kedy ide o súkromný majetok, je naozaj ťažké problém riešiť a zmena stavu závisí od rozhodnutia majiteľa nehnuteľnosti. Mesto Žilina.

Kto? Odbor stavebný MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
07. máj 2019

Michal

myslím že vzhľadom na množstvo ľudí ktorí tadiaľto prechádzajú a nakoľko sú tam prevádzky tak tu ide o verejný záujem
03. október 2019

Roman Šimo

Zatiaľ bez viditeľnej zmeny.
08. október 2019

Roman

Zatiaľ bez výraznejšej zmeny. Dokonca aj rozbité okenné tabule nad schodami nevzbudzuje pocit bezpečia.
08. október 2019

Roman

18. október 2019

Roman

Možno aj na základe mojej výzvy v podobe prosby o zlepšenie stavu budovy vlastníkovi,momentálne prebiehajú hlavne opravy podporných stĺpov. Pravdepodobne však aj iné stavebné práce, ktoré by mohli aspoň minimalizovať nedostatky ohrozujúce tam prechádzajúcich ľudí. Zostáva však stále ten zlý dojem z celej stavby. Polovicu, by mohlo odkúpiť Ministerstvo vnútra pre potreby Klienstkého centra.
24. január 2020

Roman Šimo

Aj takto to môže dopadnúť, keď sa neinvestuje do ďalšieho rozvoja a stability budovy.
https://www.topky.sk/cl/10/1855327/V-Presove-sa-zrutilo-schodisko--FOTO-Nestastie-v-areali-tamojsieho-nakupneho-centra
24. január 2020

Eva

To tak keď chce niekto iba zarábať a nič nerobiť.
23. september 2020

Roman Šimo

Dnes sa robila obhliadka časti budovy. Pravdepodobne z dôvodu iba menších opráv. Vraj na prechádzajúceho niečo aj nedávno spadlo. Neviem ale, čo je na tom pravdy. Poslancov za Vlčince, som v prípade chýbajúceho bezpečného chodníka požiadal o pomoc v tejto veci, keďže mesto si akoby problém nechce uvedomiť a veľa obyvateľov tiež.
23. september 2020

Radoslav

Tipycký Slovenský alibizmus a mentalita,,, každý len od vracia zrak. Však niekto druhý to vyrieši..... To sa rieši až keď niekoho zabije ale ja dúfam že si to zlízne kto je za to zodpovedný a nie nevinný človek alebo nebodaj nejaké dieťa...
08. október 2020

Roman Šimo

Toto je dôvod toho, že chodník obchádzajúci "CENTRUM" je potrebný. Vo večerných a nočných hodinách úplná tma. Človek nevie predom do čoho šliapne, kto koho pichne nožom...Niekoľko hodín späť, z bočnej strany budovy odpadla aj tabuľa zo starej reklamy.
15. marec 2021

Marika

Dokedy bude táto “pýcha” Žiliny a Vlčiniec v dezolátnom stave strašiť okoloidúcich? Kedysi super obchody od ihly po nábytok, dnes treba odvahu tadiaľ prejsť. Vlčinčiari žiadajú o nápravu.
15. marec 2021

Roman Šimo

Keď nemá firma peniaze na údržbu, načo to držia v majetku. Aj z dôvodu tohto stavu žiadam už dlhšiu dobu výstavbu chodníka, ktorý by uvedené budovy obchádzal. Zatiaľ pomoc orgánov samosprávy sa nezdajú byť v tomto nápomocné. Ani asi pre poslancov to nie je téma. Je to však súkromný majetok a tak ľudia musia tadiaľ prechádzať len na vlastné nebezpečenstvo. Až kým sa niečo nestane.
14. apríl 2021

Darina

Je veľmi smutné, že na najväčšom sídlisku máme takúto veľkú nevyužitú budovu, ktorá chátra stále viac. Má pár nájomníkov, ktorí živia vlastníka.
Naozaj sa s tým nedá nič robiť?
Mohlo by to byť skvelé centrum ako kedysi, všetko na jednom mieste. So službami pre komunitu sídliska. Ale je tam ale... vyššie záujmy 🤔😶 ?
05. máj 2021

Marika

Prosím vás dokedy bude na Vlčincoch strašiť schátraná budova bývalého obchodného strediska na Obchodnej ulici? Kedysi obchody od výmyslu sveta, dnes hanba Žiliny.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania