Daniela Dlabača-vandalizmus-rušenie nočného pokoja

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený
meno
Obyvateľ 09. apríla 2019

Vazeny p. primator, som obyvatelom Dlabacovej 28. Dlhodobo sme sa snazili cez vsetky urady riesit situaciu na autobusovej stanici, presnejsie pohostinstvo Slimak, ktore nam od rana 05:00 do 23:00 zneprijemnuje zivot, donekonecna opakujucim sa hlukom, bitkami a rozbijanim, ktori si vylucne konzumujuci v tomto podniku. neriesitelna situacia! kazdodenne volanie MP, stale nepomahaju. Mame vsetci male deti a naozaj zivot pri tomto vulgarnom podniku nie je lahky. Vecne vykonavajuca ozratych potrba na nas plot a pod. kto podoisal otvaraciu dobu od 5 tej rano? uz o 4 tej zacinaju ozraty spievat otvaraj! bojujeme stymto problemom dva roky a neuspesne.....
Ved ten bordel je aj vizitka mesta, pre vsetkych cestujucich autobusom. Prvy kontakt s mestom a banda ozratych spoluobcanov....

16. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Podnet bol poslaný zodpovedným na preverenie.
Kto? Odbor kultúry, športu, cestovného ruchu a miestneho rozvoja, Mestská polícia Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
12. máj 2019

Michaela Tvrdá

Navrhujem spísať petíciu za zrušenie tohto bufetu!!! Opití bezdomovci a neprispôsobiví ktorí sa posilňujú alkoholom v tomto bufete obťažujú aj cestujúcich SAD. Som žena a viacejkrát som mala problém s obťažovaním, pokrikovaním po mojej osobe. A to nehovorím o krikoch, bitkách a vulgárnych slovách, ktoré počuť spred tohto bufetu. Počujú to aj deti, ktoré čakajú na zastávkach SAD. Nehorázne!!! Robte s tým už niečo kompetentní!!
12. máj 2019

Peter

Dobrý deň. Som každodenným cestujúcim do a z práce a prechádzam okolo bufetu Slimák. Takmer každý deň som svedkom ako sa tam opitý konzumenti častujú nadávkami, krikom a aj bitkou. O močenie po najbližšom okolí tiež nie je núdza. Po výplatách tam zas vidno rómske spoluobčianky ako okrádajú chlapov z týždňoviek. Najprv ich u Slimáka opiju a potom okradnú. Žiadam kompetentných o zrušenie prevádzky. Prevádzka bufetu Slimák totiž zgrupuje neprispôsobivé osoby a tie potom znepríjemňujú život okoloidúcim a aj čakajúcim na autobusy.
Zároveň ľutujem obyvateľov blízkych bytoviek.
13. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Na základe podnetu sme kontaktovali mestskú políciu Žilina, aby v najbližšom mesiaci pravidelne v rizikových hodinách kontrolovala porušovanie Všeobecných záväzných nariadení mesta. Uvedomujeme si negatívne vplyvy tejto prevádzky, mesto však nemá kompetencie povoľovať alebo rušiť prevádzky v meste. Prevádzkovateľ mestu len oznamuje prevádzkové hodiny, ktoré sa určujú v zmysle VZN č. 5/2016: http://www.zilina.sk/dokumenty/Nariadenia_20160225085153.pdf. Ďalšie legislatívne úpravy v súvislosti s prevádzkovaním pohostinstva spadajú pod Živnostenský úrad a Regionálny úrad verejného zdravotníctva. Kontrolu dodržiavania nočného kľudu má na starosti mestská polícia, ktorá zintenzívni kontrolu uvedenej lokality. Mesto Žilina.

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
03. jún 2019

Obyvateľ

žije to tu každy deň
02. september 2019

Matúš 👍

Nastala nejaká zmena k lepšiemu? Od poslednej odpovede mesta ubehli 4 mesiace.
03. september 2019

Peter

Nenastala zmena. Stále sú tam indivídua. Večer ma dokonca pod čapicou aj krčmár. Doporučujem sa presvedčiť osobne. Nie som rasista ale svoju negatívnu prácu robia hlavne potmavší spoluobčania. Ale aj bieli bezdomovci aby som to napísal komplexne. Samozrejme vysedavajú po lavičkách a cestujúci musia s batožinou stáť.
03. september 2019

Obyvateľ

Zmena ? 🤣 kazdy deň horsie, priam si tam vytvorili svoju zakladňu, kde denne riešia svoje starosti, o ktorych sme informovany roznym zvieracim krikom a pachomv radiuse 2km, zacinaju rano o 05:00 popripade skor a končia v noci po prichode MP. Mestu to nevadi, vsak je to daleko od centra a ty co tam byvaju to musia brat ako ďaľšiu mestsku daň!
21. september 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet bol opäť preposlaný samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
05. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, hliadky mestskej polície vykonávajú na uvedenom mieste pravidelné a cielené kontroly zamerané na dodržiavanie verejného poriadku, počas ktorých riešia množstvo priestupkov a udalostí spojených práve s popisovanou skupinou osôb. Tieto osoby sú však len ťažko riešiteľné a na mieste sa zdržujú za účelom konzumácie lacného a dostupného alkoholu, takže riešenie situácie je priamo závislé od fungovania prevádzkarní v okolí. Samospráva však nemá kompetencie povoľovať alebo rušiť prevádzky v meste. Prevádzkovateľ mestu len oznamuje prevádzkové hodiny, ktoré sa určujú v zmysle VZN č. 5/2016: http://www.zilina.sk/dokumenty/Nariadenia_20160225085153.pdf. Ďalšie legislatívne úpravy v súvislosti s prevádzkovaním pohostinstva spadajú pod Živnostenský úrad a Regionálny úrad verejného zdravotníctva. Mestská polícia bude v uvedenej lokalite aj naďalej vykonávať pravidelné kontroly, aby nedochádzalo k porušovaniu verejného poriadku. Mesto Žilina.
Kto? Mestská polícia Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
05. november 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme na základe odpovede samosprávy preposlali RÚVZ.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
27. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v prílohe Vám zasielame odpoveď na podnet týkajúci sa rušenia
nočného pokoja a vandalizmu v prevádzke: Bufet Slimák, autobusové
nástupište, 010 01 Žilina

S pozdravom Mgr. Dana Hollá, MVDr. Darina Koptáková, RÚVZ so sídlom v Žiline
06. marec 2020

Roman Šimo

Hanba tohto mesta celé nástupište a okolie. Základ je zakázať predaj na i v blízkosti nástupišťa.
06. marec 2020

Roman Šimo

Samozrejme zákaz predaja alkoholu som myslel.
24. apríl 2020

Obyvateľ

Menovany TOP lokal autobusovej stanice je prevádzka s verejnym stravovanim ? 😂😂😂a može vydávat alkohol cez vydajne okienko? Uvedomuje si niekto aká rizikova skupina sa tam denno denne schadza, samozrejme bez rúšok, v kontakte s ludmi ktorí cestuju autobusom po Slovensku, troska riskantne a mimo zakon, to nikomu nevadi? Samozrejme toalety nie su, tak poďme veselo obštievat vsetky okolite ploty. Troška nepochopeny zákon!!!
12. august 2020

Obyvateľ

Preco sa tu nic za posledny rok nezmenilo? zmenilo je to horsie a horsie, myslim ze uz ani hliadky policie nebavi sem denno denne chodit a natahovat sa dookola stymi istymi ludmi! nepokazme si to !
13. august 2020

Roman Šimo

Cez deň je hrôza tadiaľ prechádzať a neviem si predstaviť večer. Nehovoriac o tom klube o ulicu ďalej. Čudná štvrť.
20. september 2020

Obyvateľ

Bežny denny rituál , vycikať, oklepať a na ďaľši drink😉 nikomu to nevadi, sak je to len na stanici a nie na namesti ...
20. september 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
žiadame Vás, aby ste nepridávali fotografie, na ktorých vidno tváre osôb. Príspevok bol upravený.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
21. september 2020

Peter

Nič nové. Mne je len divné že doteraz nikto s týmto pajzlom nedokázal nič urobiť. Vyzerá to tak že ani Fiabáne meurobí nič. Nie som rasista ale večne je tam problém hlavne s opálenými nemakačenkami. A ten bufet akože nemusí mať WC keď sa tam hlavne pivo čapuje?
23. september 2020

Roman Šimo

A to množstvo odpadkov na mestských pozemkoch, vedľajších uliciach.
29. september 2020

Jozef Lukáč

2 stromčeky pri Daniela Dlabača 28, už moja manželka očistila.
24. október 2020

Obyvateľ

Zakaz vychadzania a TOP predajne okienko s vydajom tekutej stravy, dokonale, stale neriešiteľné, stale prehliadame , nikomu to nevadi......
25. október 2020

Roman Šimo

Takmer nepovolené verejné zhromaždenie...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania