Dobšinského-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený

Dobrý deň, neuvažovalo sa na tomto mieste vybudovať chodník alebo nejakým spôsobom spevniť danú plochu? Ďakujem.

03. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobý deň, ďakujeme za podnet. V súčasnosti mesto neuvažuje s vybudovaním nového chodníka v tejto časti ani so spevňovaním uvedenej plochy. Je pravdou, že občania chodia mimo chodníka, ale takýchto úsekov je na sídlisku viac, kde si obyvatelia skracujú cestu cez zeleň. Chodník pre chodcov sa tam nachádza. Podnet sme zaevidovali do budúcnosti pre prípadné ďalšie úpravy komunikácií v tejto lokalite. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
06. máj 2019

Jan Rzeszoto

Vo vyspelých krajinách robia chodníky tam kadial chodia ľudia. V tomto prípade je tam kus širokého chodníka ale v skutočnosti sa využíva len jeho mala časť. Tu by trebalo zredukovať a vytvoriť chodník tam kde je táto skratka. Ú nás ešte veľa vody pretacie kým si to samospráva uvedomí ako vylepšovať mesto a efektívne umiestňovať spevnené plochy.
09. máj 2019

Martin Čižmárik

Maximálne odborná odpoveď😕 Pritom dorobiť ten chodník by nebolo ani len finančne náročné no podľa mňa s veľkým efektom. V tomto meste sa pekných upravených plôch asi nikdy nddočkáme😕
09. máj 2019

Roman Šimo

Treba uznať, že takýchto úsekov je v meste naozaj veľa. V tomto prípade, by sa naozaj jednalo o niekoľko málo metrov prepojenia. Dôležité je aspoň to, že podnet je zaevidovaný a do štyroch rokov sa možno dočkáme úpravy aj práve tu. Dovtedy však môžu aj úrady pre nebezpečný prechod, uzavrieť most i s pozostatkami obchodného centra.
08. august 2019

Roman

Aj napriek uzavretému podnetu, apelujem na to, aby sa v budúcnosti priestor upravil. Možno aj formou zábradlia alebo prebudovaním chodníka. V minulosti sa pravdepodobne trasovanie vyústenia na chodníky ul. Dobšinského a na ul. B. S. Timravy určovalo s ohľadom na bezpečnosť. Inak laicky napísané reaguje chodec pri chôdzi priamo dole kopcom, ako keď musí spomaliť a zahnúť. Vždy nás to však bude nútiť chodiť tadiaľ, kadiaľ je to na pohľad rýchlejšie. Trpí tým ale samozrejme okolitá zeleň.

Prípadné úpravy, by bolo dobré riešiť s rekonštrukciou mosta, ktorý nie je úplne v najlepšom stave. Všetko však samozrejme závisí aj na budúcnosti náprotivného objektu Centrum.
16. október 2021

Roman Šimo

Lávka bola odstránená. Plán je postaviť na jar v roku 2022 novú aj s cyklotrasou. Predpokladám, že vznikne iné napojenie na chodníky, ako je tomu v súčasnosti. Verme, že budeme spokojní.
13. október 2022

Matúš 👍

Zrekonštruované pôvodné napojenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania