Fatranská-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Peter Korbaš 07. mája 2019

Prosím o zváženie dobudovania chodníku v dĺžke cca 17 m na parcele č. 7753 k. ú. Žilina. Predmetná parcela je vo vlastníctve Mesta Žilina.
Približne do 1/2 predmetnej parcely je chodník spravený a ďalej je už iba trávnatá plocha.
Navrhovaný chodník by spájal blízke parkovisko pre osobné motorové vozidlá s obytnými domami. Obyvatelia okolitých bytových domov by tak nemuseli prechádzať po tráve, kde sa najmä počas daždivých dní tvorí blato.
Ďakujem.

07. máj 2019

Roman Šimo

Tiež súhlasím s tým, že v dnešnej dobe týchto niekoľko málo metrov, by sa mohlo dobudovať, keďže aj zo vzdialenejšej časti Trnavskej ulice dochádzajú ľudia na veľké parkovisko pri "výmeničke". Okrem toho hlavne v zimnom období presun s deťmi na sánkovací svah. Skôr však pozorovať obyvateľov idúcich na smer zastávka Fatranská. Preto práve je väčší úsek vychodený, zničená tráva. V minulosti to bol len prístup na detské ihrisko. Ak by sa však uvažovalo s vybudovaním parkovacieho domu práve na tomto veľkom trojdielnom parkovisku, chodník má určite veľké opodstatnenie. To je však vec asi momentálne neaktuálna.
07. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Vzhľadom na aktuálny pasport chodníkov a obmedzené množstvo finančných prostriedkov vyčlenených na ich opravy a údržbu, Mesto v súčasnosti neplánuje vybudovať chodník v uvedenej lokalite. Podnet evidujeme do budúcna. Mesto Žilina.


Kto? Odbor dopravy MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
04. august 2023

Roman Šimo

Vyjazdená cestička zvýrazňuje potrebu dobudovania chodníka v spojení ulíc Trnavská a Fatranská cez detské ihrisko, pri výmenníkovej stanici (pôvodne v podnete išlo hlavne o spojenie s veľkokapacitným parkoviskom). Prosím po rohoch o opätovné prehodnotenie daného stavu.
20. február 2024

Roman Šimo

Navrhoval som do pripravovanej štúdie dobudovanie chodníka. Už vo vypracovanej Urbanistickej štúdii Vlčince III, sa chodníky nachádzajú.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania