Antona Bernoláka-zábradlie-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Matej Hluchan 19. júna 2019

Chcel by som vediet,kedy bude zabezpecena bezpecnost chodcov(hlavne deti) na cyklotrase,ktora vedie cez bulvar po pesej zone na chodniku?
Je neuveritelne,aby chodci boli vystaveni neustalemu nebezpecenstvu zo strany cyklistov,ktory jazdia po chodniku v oboch smeroch neobmedzenou rychlostou.Cyklorasa ma byt oddelena od chodnika,alebo ma byt zabezpecena(zabezpecenim nemyslim tie nezmyselne ciary na chodniku v centre mesta)Denno denne su ludia a predovsetkym male deti vystavene obrovskemu riziku zo strany cyklistov,ktori neberu ziadny ohlad na chodcov.

20. jún 2019

Jozef

pocas chodze po chodnilu pre chodcov na tzv BULVARI jazdila nezodpovedna cyklistka tak ze narazala do chodcov a ked sa konecne dostala do ZELENYCH pruhov tak s nou drblo, za jej to prajem este vela krat no nech neublizi nevinnym chodcom a detom. TO NEBOO 1.KRAT ale hlavne ze MP zaujima parkovanie atd...
20. jún 2019

Roman Šimo

Na tejto ulici som živého policajta - pochôdzkára, už dávno nevidel. Možno len pred voľbami ich bolo viac. Je to však aj v iných častiach mesta. Práve možno i kôli tomu vzniká čoraz väčšia anarchia. Stúpa sebavedomie práve tým, ktorým tento stav vyhovuje. Rešpekt voči policajtom, sa teda postupne vytráca. Uvedomujem si obmedzený počet príslušníkov MP, ale takto to nevyzerá dobre ani pre budúcnosť mesta.
21. jún 2019

Michal

úplne by stačilo keby cyklisti jazdili po cyklochodníku a chodci nechodili po cyklochodníku
21. jún 2019

Michal

pisete ze chodci su vystaveni neustalemu nebezpecenstvu zo strany cyklistov, a co cyklisti jazdiaci po cyklochodniku ktorym stale chodci vbiehaju do tejto cyklotrasy?
21. jún 2019

Matej Hluchan

Asi niektory nechapu,ze tato tzv.cyklotrasa ohrozuje ludi a hlavne deti!Cyklotrasa je nebezpecna,takze ked si chceme sadnut na lavicku,alebo ist do kosa,ktory je umiestneny na chodniku,tak sa musime teleportovat.(aby sme nahodou neboli zrazeny)
21. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Uvedené riešenie vedenia cyklistov je v súlade s technickým predpisom. Je to spoločný chodník pre cyklistov a chodcov s oddelenou premávkou. Odlíšené je vodorovným značením, ktoré vizuálne oddeľuje priestor medzi cyklistami a chodcami. Problém je však umocnený terasami resp. stoličkami pri gastroprevádzkach, ktoré zužujú priestor pre chodcov, a tým vznikajú rizikové situácie. Spomínané gastroprevádzky majú povinnosť dodržiavať vymedzený priestor v zmysle platného VZN a jeho dodržiavanie kontroluje mestská polícia. Mesto si uvedomuje, že stav na "Bulvári" nie je ideálny, preto si nechalo vypracovať architektonickú štúdiu práve na túto lokalitu, ktorou sa po zrealizovaní odstránia akékoľvek nevhodné riešenia a doprava sa upraví v racionálnejšom režime.Taktiež vyzývame chodcov i cyklistov k rešpektovaniu dopravného značenia a tolerantnému správaniu, čím predídu vzniku kolíznych situácií. Mesto Žilina.

Kto? Odbor dopravy,oddelenie mobility, MsÚ Žilina

Andrea Bialoňová, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
21. jún 2019

Matej Hluchan

Takze,ked mojho syna zrazi bicykel na chodniku,je to to iste,ako keby ho zrazil na ceste?Ste si vedomi,ze lavicky a smetne kose vedu cez cyklotrasu?To je v sulade s bezpecnostou chodcov?Deti maju byt na voditku,ked idu po chodniku,aby predislo krizovym situaciam?
21. jún 2019

Zuzana Lukaskova

To.ze sa mesto snazi rozsirovat cyklotrasy a mozeme byt v pohybe je skvele. Ale nerobme cyklotrasy za kazdu cenu hocikde a narychlo. Trasy maju byt oddelene od chodnika, treba si brat inspiraciu napriklad od holandanov. Toto nie je cyklotrasa, nakreslili ste si ciary po chodniku,ktorym male deti ani cudzinci nerozumeju. Vyhybame sa terasam,vyhybame sa rychlym cyklistom a oci potrebujeme mat aj na chrbte!
21. jún 2019

Roman Šimo

Všetko je hlavne o tolerantnosti a keďže národ tolerantný momentálne nie sme, vznikajú konflikty. Tolerujeme skôr niečo iné. Sledujeme iba svoje záujmy a nič pre všeobecné dobro. Čo sa týka cyklotrasy aj na Bulvári, je to "krajina zázračno". Veľa cyklistov jazdí práve iba v jednom pruhu tam a späť z mesta a tým sa tvoria "zápchy" tiež. Policajti môžu kontrolovať, no to by najskôr nejaký príslušník musel byť viditeľný. Výsledkom je, že niektoré terasy stále obmedzujú pohyb chodcov i cyklistov. Terasy na túto ulicu patria. Chce to však naozaj už urobiť vo všetkom poriadok. Vrátane, čo najskoršej rekonštrukcie celého Bulváru.
17. február 2020

Roman Šimo

Oblasť plánovanej revitalizácie lokality v zatiaľ neurčenom termíne.
03. január 2022

Matúš 👍

Mesto odpovedalo, že ide o spoločný chodník pre chodcov a cyklistov a značenie je v súlade s predpismi. Podnet by možno mohol byť uzavretý. Zdá sa mi, že aj terasy menej zavadzajú.
03. január 2022

Roman Šimo

Terasy menej zavádzajú možno aj preto, že prevádzka reštaurácii bola obmedzená. Ľudia si tam zavádzajú ale stále. V predvianočnom období čistý "masaker". Je to nezmysel, aby bola terasa práve tam, kde sú "laubne". Je to mimo cyklotrasy, ale chodci musia aj tak prechádzať často po páse pre cyklistov. Vrchol je, keď idú cyklisti oproti sebe. Dokonca policajti MP alebo žilinské "osobnosti". Bulvár si žije jednoducho bez pravidiel. Ja častejšie idem na bicykli radšej po ceste.
04. január 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet sme preposlali samospráve s prosbou o opätovné vyjadrenie.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
01. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, problém bude vyriešený komplexnou rekonštrukciou starého Bulváru, ktorej projekt je spracovaný, avšak momentálne nie je odsúhlasený. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania