Vysokoškolákov-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený

takmer každý deň chodím po ulici vysokoškolákov a neviem kedy sa stalo "dobrým" zvykom križovať chodník oproti klientskému centru autami. Autá tu nezriadene parkujú, prechádzajú cez chodník a nikto s tým už mesiace nič nerobí. chodec sa tu necíti bezpečne, naviac je poškodzovaná zeleň. v okolí je veľký počet miest na parkovanie (minimálne kaufland na 2h zadarmo) a vodiči nie sú schopní prejsť pár metrov. Viackrát tam dochádza ku kolíziám napr. vodič otvorí dvere do chodníka alebo zrazu máte na chodníku auto, oproti bicykel a chodec uskakuje... verím že sa tam osadia značky prípadne zábrany a autá budú parkovať na parkoviskách. Polícia by tu mala nekompromisne dávať pokuty a papuče.

08. júl 2019

Roman Šimo

K tejto lokalite už je podaných veľa podnetov. Aj ja sám som sa potrápil argumentami. Zatiaľ nepomohlo. Keď však bude väčší tlak, možno sa kompetentní tým budú konečne zaoberať. Nemôže sa ale hádzať vina len na mesto. Veľkú zodpovednosť za aktuálny stav má hlavne bývalé vedenie Ministerstva vnútra. No niekto to musí riešiť teraz. I ja sám som volal MP. Situácia sa ale každý deň opakuje. Všade sa dáva prednosť len motorovým vozidlám. Ustupuje zeleň, priestor pre chodcov. Tak nech na strane od cesty sa vybudujú parkovacie miesta, aby vozidlá nestáli na chodníkoch alebo na časti starého chodníka, prípadne na tráve. Tam môže byť ale problém s opätovným výjazdom na frekventovanú komunikáciu. V súčasnosti sa to ale deje aj tak. Najideálnejšie, by však bolo dobudovanie rozšírenia cesty Vysokoškolákov, aby sa ten priestor konečne upravil na niečo na pohľad schopné.
08. júl 2019

Matej

Ja sa nesnažím obviňovať mesto ale minimálne dokáže regulovať parkovanie. dnes šofér nemôže chodiť autom po chodníku , za to je automaticky pokuta aj keby chcel prejsť cez chodník k parkovisku. A vyznačeného parkovania je v okolí klientského centra viac než dosť (aj keď nie zásluhou klientského centra) Či už bezplatného alebo aj spoplatneného. treba prestať autami devastovať okolie. na chodníky patria chodci...
09. júl 2019

Roman Šimo

V obviňovaní mesta som to myslel všeobecne na základe reakcií občanov...
09. júl 2019

Jan Rzeszoto

Ja som žiadal tiež o osadenie živého plota aby oddeloval cestu od chodníka. Ešte som nevidel že by MP dávala papuče na tomto mieste. Ľudí treba vychovávať a keď nie po dobrom tak po zlom. Ako píšete miest na parkovanie je dosť len si treba prejsť kúsok peši.Verim že sa dobuduje Europalac II. MV SR to malo vo vizualizácia. Mali tam byt ďalšie parkovacie miesta pre klientské centrum.
09. júl 2019

Roman Šimo

Je pravdepodobne aj problém v tom, ako je vstup do garáží Europalacu riešený. Malo sa to vybudovať aj od hlavnej cesty. Ľudia sú samozrejme pohodlní. Odbehnúť z auta, vybaviť a opäť ísť rýchlo preč po ceste. Keby ale to nešťastné klienstké centrum na tomto mieste nevzniklo, nemuseli sme sa toľko týmto možno zaoberať. Iba občas.
10. júl 2019

Roman

Každodenný stav. Toto je ešte ten možno slabší deň. Inak niekedy stávajú autá aj viac na chodníkoch či zeleni.
10. júl 2019

Matej

za chvíľku budú tie chodníky opäť rozbité ak sa s tým nebude nič robiť. Mestská polícia jeden týždeň na tomto mieste a ľudí to prejde ... chcelo by to upraviť tento priestor a nadviazať cyklotrasu až po lesopark a ideálne oddeliť živým plotom od cesty. nateraz by ale úplne stačilo odstrániť tie autá
10. júl 2019

Roman Šimo

Mala, by sa už doriešiť konečne dlho plánovaná výstavba dokončenia rozšírenia cesty až po Rosinskú cestu alebo aspoň po lesopark. Je čas sa tým už naozaj zaoberať. Nemôžeme predsa celý tento priestor nechať v takomto stave. Ten priestor vyzerá ako nedokončený. Motorových vozidiel je každým rokom čoraz viac. Dva pruhy na tomto frekventovanom úseku už nemusia stačiť. Urobil sa chodník, no ten starý sa tam nechal. O to viac tam radi vodiči s tými "smraďochmi" parkujú. Tráva prestala existovať. Záleží ale aj určite na ochote univerzity či súkromníkov, ako vlastníkov veľkej časti priľahlých pozemkov. Súhlasím ale s tým, že teraz najväčší problém sú parkujúce autá. Keď mesto nechce umiestňovať zábrany, skúsiť možno skúšobne zákazové značky, ktoré tam možno v minulosti už boli. No parkovanie nemajú vyriešené ani pri telocvični v čase športových podujatí a tým sa objavuje ďalší pôvodca tejto "kalamity". Niečo podobné vidieť i keď rozsiahlejšie na Rosinskej pri ŠH ŽSK.
23. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
29. november 2019

Matej

Opakovane sme svedkami, že každý deň sa nájdu desiatky lenivcov, ktorí si odparkujú autá tak že bránia chodcom sa bezpečne pohybovať a autám rozhľad pri výjazde z parkoviska univerzity. A pritom by stačilo osadiť značky zákaz zastavenia alebo osadiť kvetináče. Okolo chodníka sú vyjazdené koľaje a auta stoja kade tade. Aj univerzita by mala vyriešiť priestor pri stojane s kiabike aby sa tam auta nezdržiavali a zabezpečili bezpečnosť chodcov aj cyklistov.
11. február 2020

Matúš 👍

Bez odpovede.
11. február 2020

Matej

a samozrejme situácia je stále horšia a auta parkujú aj z pravej strany chodníka pričom cez chodník je zakázané prechádzať . Čistá katastrofa toto miesto. A pritom by to vyriešila jedna alebo 2 značky alebo čakajú kým sa niekto naštve a kúpi obrubníky a celé to tam zatarasí ? Verím že sa k tomu konečne niekto z mesta kompetentne vyjadrí a navrhne aj nejaké rozumné riešenie aby sme sa nemuseli každý deň báť prechádzať po tomto chodniku....
12. február 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
19. október 2020

Matej

konečne sa blížime k zdarnému koncu nebezpečného parkovania pred klientským centrom :-). Dúfajme, že sa podarí aj vysadiť nejakú zeleň do pásu za drevené oplotenie a bude to tip top .Konečne tu bude oveľa bezpečnejšie. Len treba sledovať či zas nejakí lenivci nenachádzajú iné nevhodné miesta na zastavenie ( na tráve alebo pri telocvični ŽU, kde je vjazd zakázaný)
19. október 2020

Roman Šimo

Ukáže sa, či po odstránení stavebného odpadu, ktorý je ešte umiestnený súvisle na strane internátov, "divoké" parkovanie sa nezopakuje.
21. október 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
03. november 2020

Matúš 👍

Asi vhodné uzavrieť. Betónové bloky boli ponechané a reflexne označené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania