Hlboká cesta-chýbajúce odvodnenie cesty

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 28. júla 2019

Pri výjazde z ulice Lombardinyho na Hlbokú cestu, by bolo vhodné vybudovať odtok vody, buď formou pozdĺžnych mriežok alebo samostatným vpustom. Pri dažďoch totiž dosť prudko po ceste dole steká voda a nestíha odtiecť.

29. júl 2019

Michal

mriežky by potom musel niekto čistiť, tie sú po celom meste poupchávané, škoda roboty...
29. júl 2019

Roman Šimo

Nemôžem celkom súhlasiť. To už potom nemontujme verejné osvetlenie, lebo stĺpy sú zanedbané. Nebudujme nové chodníky či cesty, lebo sú plné výtlkov. A mohol, by som pokračovať. Na to, aby bolo všetko v poriadku, sú firmy a systém na to určený. Ja by som bol radšej, keby dažďová voda zostávala v pôde. Keďže však máme také podmienky v mestách, aké máme, musia sa robiť aj umelé zábrany kôli miestnym podmienkam vyhovujúce životu a pohybu ľudí. Chcel som v tomto podnete poukázať na to, že voda pri veľkých dažďoch po ceste dole v smere na Hlbokú odteká vo väčších objemoch. Aké riešenie je vhodné, to už musia posúdiť iní. Možno, by postačoval jeden kanalizačný vpust. Neviem ale, ako sú poprepájané tie ďalšie na opačnej strane.
29. júl 2019

Michal

moj komentar bol mysleny ironicky
09. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
22. október 2019

Roman Šimo

Zatiaľ bez vyjadrenia samosprávy.
29. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v súčasnosti sa nezvažuje vybudovať odvodnenie uvedenej komunikácie, keďže na tento účel nie sú vyčlenené finančné prostriedky z rozpočtu mesta. Podnet sme však zaevidovali a do budúcna zvážime jeho realizáciu v závislosti na finančných a kapacitných možnostiach samosprávy. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
17. júl 2020

Roman Šimo

Po mojom opätovnom zhodnotení, by som navrhoval podnet uzavrieť. Chodník, respektíve cesta je totiž z náklonom smerom dole, kde sa o niekoľko metrov ďalej nachádza kanalizačný vpust. Pravdupovediac, som ešte v týchto miestach nevidel väčšiu kaluž vody. Bol by som rád, keby Mestský úrad sa tiež k tomu vyjadril, i keď pravdepodobne, by bol skôr rád, aby nevznikla táto finančná investícia. Je možné, že ani žiadny obyvateľ z priľahlých ulíc takýto problém ešte nenahlasoval. Základ je asi potom už len čistiť existujúci kanalizačný vpust.
20. júl 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
nakoľko sa tam vpust nachádza, podnet uzatvárame.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania