Karpatská-parkovanie-chýbajúce miesta (stavba parkovacieho domu)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 27. augusta 2019

V priestore ulice Karpatská oproti DSS Letokruhy, sa nachádza väčšie parkovisko. To, by mohlo byť základom parkovacieho domu. Som totiž za to, aby jednou z hlavných možností budovania parkovacích domov, bolo zapracovanie existujúcich asfalto-betónových plôch, ktoré sú využívané parkujúcimi v plnej miere a budova (nízkopodlažná) môže byť v dostatočnej vzdialenosti od bytových domov, aby neobmedzovala obyvateľov tienením. Všetko samozrejme aj s ohľadom na zeleň. Tá však niekedy samozrejme musí aj ustúpiť takýmto stavbám. Avšak stavba samotná, musí predstavovať tzv. zelené riešenie a to i po diskusii s dotknutými obyvateľmi.

11. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
03. december 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
04. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, samospráva v súčasnosti nepripravuje v danej lokalite žiadnu investičnú akciu. Váš podnet sme zaevidovali a do budúcna zvážime jeho realizáciu v závislosti na finančných prostriedkoch samosprávy. Mesto Žilina.
Kto? Odbor riadenia projektov a investícií, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
04. december 2020

Roman Šimo

Ďakujem za tradičnú odpoveď a budem naozaj rád, ak sa tým bude mesto vážnejšie zaoberať, nech je vo vedení ktokoľvek v čo najbližšom období.
20. február 2024

Roman Šimo

Bola vypracovaná Urbanistická štúdia Vlčince III. V týchto miestach, sa počíta s parkoviskom zjavne v súčasnej forme. Cez inú platformu, som predostrel podnet na mesto s tým, že za určitých okolností, by mohlo dôjsť k úprave parkoviska, v podobe zúženia prejazdovej časti a travnatých predelov. Vzniklo by tak možno zjednosmernenie prejazdu. Premávka na parkoviskách býva minimálna, tak to z môjho pohľadu je možné. Musí to zanalyzovať ale aj UHA. Po týchto úpravách, by pribudli nové parkovacie miesta bez výraznejšieho zásahu do okolia parkoviska.
06. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, samospráva neuvažuje s vybudovaním parkovacieho domu. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania