Smreková-detské ihrisko-potrebná údržba

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Roman Šimo 26. septembra 2019

Pri chodníku vo vnútrobloku ul. Smreková č. 2, sa nachádza staršia nahnutá konštrukcia, na ktorej boli v minulosti pravdepodobne zavesené hojdačky. Bolo by vhodné odstrániť alebo premiestniť a opraviť s doplnením hojdačiek.

26. september 2019

Roman

Treba ale poznamenať, že v tomto priestore sa minimálne podľa starších záznamov minimálne 7 rokov nič moc nezmenilo. Je potrebné doplniť herné prvky. Nie som si ani istý, či sa tam nachádza aj pieskovisko. Sťažoval sa vôbec niekto na tento stav? Poslanci za tento obvod o tom tiež roky nevedia?

Na doplňujúcej foto konštrukcia od chýbajúcich hojdačiek.
02. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Poškodené konštrukcie budú v dohľadnej dobe odstránené. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina
Kedy? december 2019

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
02. október 2019

Roman Šimo

Ďakujem za informáciu. Hojdačky budú ale časom tiež doplnené?
07. október 2019

Zuzana Grúňová

Hojdačky zvyčajne "opravia" odstránením - odpílením konštrukcie, pričom by stačilo doplniť ramená a sedadlá. To ale asi nie je tak lukratívna zakázka do verejného obstarávania, keďže aj na iných ihriskách boli odstránené aj prvky, ktoré bolo možné s minimálnym nákladom repasovať :(
09. november 2019

Roman

Hrdzavá konštrukcia i nosníky hojdačiek boli odstránené. Do budúcna, by bolo ale vhodné pouvažovať o obnovení funkčných herných prvkov, prípadne aj s pieskoviskom. Nie som si totiž istý, kde je najbližšie takéto ihrisko.
01. december 2019

Roman Šimo

Podľa aktuálneho stavu podnet možno považovať za vyriešený, keďže sa jednalo o odstránenie prebytočných, prípadne nevyužívaných častí herných konštrukcií. Dobudovanie ihriska je už myslím si na iný podnet. To už by ale museli zhodnotiť obyvatelia z tejto ulice. Zvolila sa jednoduchšia cesta a to odstránenie, nie doplnenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania