Čajakova-revitalizácia priestoru (Čajakova č. 21)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

V riešení
meno
Roman Šimo 29. mája 2020

Väčšia plocha nachádzajúca sa medzi schodami vedúcimi na smer Park Ľ. Štúra je vhodná na celkovú revitalizáciu. V tomto čase je to kombinácia zanedbaných úsekov betónu, asfaltu a zelene. Ako spojnica práve s veľmi obyvateľmi využívaným parkom, si zaslúži po desaťročiach oživenie a úpravu terénu. V tejto lokalite je detských prvkov na hranie menej. Sklon tohto priestoru pravdepodobne neumožňuje vytvoriť aj menšie detské ihrisko v podobe hojdačiek prípadne niečoho podobného. Zeleň a chodníky sa však upraviť dajú. Doplniť kvetinovú výsadbu a dlažbovými úsekmi napríklad. V územnom pláne je myslím tento priestor určený na zelenú plochu (panelák ul. Čajakova č. 21)

29. máj 2020

Roman Šimo

V podstate je to ešte ul. Tomáša Ružičku.
12. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Vedenie mesta si uvedomuje potrebu venovať sa revitalizácii verejného priestoru, ktorý bol dlhodobo zanedbávaný.Touto problematikou sa už aktívne zaoberá Útvar hlavného architekta, ktorý nedávno vznikol na MsÚ. Rozbieha sa napr. projekt "Mestské zásahy" ktorý už v iných mestách priniesol zaujímavé podnety a riešenia práve takýchto mikropriestorov. Veríme, že spoločne s pomocou verejnosti sa niečo podobné podarí aj v Žiline. K uvedenej lokalite sa počas tohto roka uskutočnilo stretnutie s občanmi, kde bola predstavená štúdia revitalizácie sídliska Hliny 1 a 2. Mesto bude v revitalizácii sídlisk pokračovať a pripravujú sa ďalšie etapy. Samospráva sa snaží o komplexný prístup, v úzkej spolupráci s občanmi. Vo veľkej miere však samotné realizácie revitalizácií závisia aj od finančných prostriedkov vyčlenených na tento účel. Spojnica ul. T. Rúžičku s parkom Ľ. Štúra, je veľmi zaujímavý priestor, avšak uvedený pozemok nie je vo vlastníctve mesta. Aj napriek tomu sa samospráva tejto problematike venuje, aby vo výsledku bola Žilina krajším mestom. Mesto Žilina.
Kto? Odbor riadenia projektov a investícií, ÚHA, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
12. jún 2020

Roman Šimo

Ďakujem za reakciu. Vnímam zriadenie ÚHA, ako prínos v nasledujúcom smerovaní mesta, čo sa týka oblasti urbanizmu a jeho pridružených súčastí. Veľa priestorov, vrátane tohto, i práve z dôvodu súkromného vlastníctva, zostali desiatky rokov, akoby nepovšimnuté. Je to smutné konštatovanie hlavne preto, že sú to miesta využívané obyvateľmi v podstate pravidelne. Chcem veriť, že i na základe vyššie spomenutého, zodpovední pracovníci v súčasnosti i v budúcnosti, budú s majiteľmi komunikovať a nájde sa vždy prijateľné riešenie pre skrášlenie verejne dostupného priestoru.
25. august 2022

Roman Šimo

Na okraji uvedeného priestoru pribudol chodník (opäť na žilinský neestetický spôsob). Ostatné bez zmeny.
05. september 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania