Trnavská-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený

Prosíme pokosit trávu

26. jún 2020

Roman Šimo

Vlčince III, sú vždy akoby bokom. Často sa pokosi jednotka, dvojka či štvorka a mám pocit, že trojka sa pokosi až keď si niekto spomenie. Aspoň tak to vyzerá. V tomto prípade ale zaúradovala pravdepodobne pandémia a daždivé počasie. Tento týždeň sa kosili napríklad Hliny. Tráva na Trnavskej a jej blízkych uliciach je naozaj už veľká. Ani deti si nemôžu tam bezpečne pobehať. Mám informáciu, že už na dvojke sa kosí. Ak je to pravda, tak čoskoro budú asi kosiť aj na Trnavskej.
26. jún 2020

Peter Korbas

Daždivé počasie beriem, ale pandémia? Zamestnanec, ktorý sa vozí na kosacke uprostred lúky mi nepríde moc v ohrození. Myslím, že pri kosení je viac v bezpečí ako na kofole po práci.
26. jún 2020

Roman Šimo

Otázkou je, koľko pracovníkov mohlo byť v teréne aktívnych. Karanténne opatrenia zasiahli do života mnohých. Samozrejme ale si netrúfam tvrdiť, že to bolo aj v prípade firiem uskutočňujúcich kosenie.
29. jún 2020

Roman Šimo

Už sa kosí na Vlčincoch 2 v oblasti Berlínskej ulice a zvyšok Vlčiniec je plánovaný podľa počasia na tento 27. týždeň.

Kosenie trávnikov
- Vlčince 2, 3, Solinky, Hájik – 2.kosenie trávnikov v llI.
int.tr.,
- Vlčince 2, 5, Solinky, Hájik – 4.kosenie trávnikov v l. int.tr.
30. jún 2020

Rastislav Rodák

zena mi poslala fotku mojich deti z okolia ihriska na Trnavskej i... 2 oj rocnu dceru som si v tej trave skoro nevsimol!!! A to nehovorim o kliestoch!!!
30. jún 2020

Roman Šimo

Harmonogram je jedna vec, no detské ihriská, ktoré nie sú uzatvorené, by mali byť aj v tomto smere udržiavané prioritne.
01. júl 2020

Rastislav Rodák

Detske ihriska su zatvorene vsetky. To len nase male "nezodpovedne" deti musia ignorovat zastupcov mesta - ktori sa hraju na mrtveho chrobaka.... Keby sa dalo.. oddnes neplatim dane.... Kvetinace s kvetmi za 40 000€ su, ale na ihriska sa kasle!!!... A najhorsie na tom je...ze som tohto primatora volil...a veril mu a aj ludom v jeho "time"!
01. júl 2020

Roman Šimo

Myslím, že niektoré ihriská oficiálne otvorené boli. Veľa ihrísk je ale neohradenych a tak deti samozrejme nepoznajú pri hraní hranice. A to už s tou správnou voľbou tak býva. Na začiatku eufória a neskôr sklamanie. Býva to ale aj naopak. Nie však často. Ja som mal pred voľbami obavy a tie sa mi potvrdili. Hádam je ešte čas to posunúť k lepšiemu fungovaniu samosprávy. Treba si priznať, že minulých osem rokov tiež všetko nefungovalo tak, ako má a či vôbec fungovalo.
04. júl 2020

Peter Korbas

Tak stále nič :( 27. týždeň už končí a tráva dosahuje rekordnú výšku - niektoré buriny sú po pás priemernému dospelému človeku. Reakcia z mesta ani neprišla i keď mi zastupcovia z aplikácie Odkaz pre starostu potvrdili, že s mestom Žilina stále spolupracujú a odkaz bol mestu zaslaný...
08. júl 2020

Roman Šimo

Tento týždeň sa dokončili myslím Vlčince II.. Vlčince III. ešte ani zdá sa nezačali. Videl som niekoľko miest pokosených obyvateľmi. Napríklad na Kubínskej ul. Zasa sa to nestihlo. Treba dúfať, že už v 29. týždni sa dočkajú pokosenia aj na Trnavskej, Tatranskej, Fatranskej, Trenčianskej, Zvolenskej, Martinskej atď. Dospelí už sa nejako s tou trávou dokážu "skamarátiť". Deti však a v určitých prípadoch aj psy, to majú sťažené.
08. júl 2020

Rastislav Rodák

Je smutné, že si ľudia musia svojpomocne kosiť, aby sa vobec dostali k hojdačkám, alebo k autu a nemuseli chodiť po metrovej tráve. My máme to šťastie, že bývame pri predajni s kosačkami a tu testujú tie čo mali v oprave... A že je zlé počasie je sprostosť, lebo po ine roky sa kosilo veľmi často v daždi (nepochopiteľne).... a mam nakamerovane že dokonca keď bol poprašok snehu. Ale hlavna vec.... že okolo každého stromku sa muselo posypať drvenej kôry. My alergici ešte ako tak žijeme, ale ak by moja rodina dostala čosi z kliešťa...tak neviem neviem...ako by som krotil svoj hnev...
08. júl 2020

Roman Šimo

Mne sa zdá, že Vlčince III. sa kosia vždy akoby pozadu. Nie je pokosene ale aj v iných častiach mesta. V minulosti, ak ma pamäť neklame, bolo nasadených viac mechanizmov a ľudí. Možno je aj v tomto "zadrhel". Inak, tie stroje by mohli byť už aj tichšie. Doba však ešte asi nepokrocila v tomto.
10. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
15. júl 2020

Roman Šimo

Na Trnavskej ulici sa už kosí.
15. júl 2020

Peter Korbas

Ďakujeme. Verím, že budu pokračovať aj ďalej na východ od Trnavskej.
17. júl 2020

Roman Šimo

Stihli tento týždeň pokosiť možno jednu polovicu Vlčince III. V piatok zdá sa, že moc toho sa neurobilo. Máme tu opäť predpoklad daždivého počasia a zasa sa to odsunie? Najviac mi je ľúto naozaj tých detí, ktoré si nemajú kde ani zabehať poriadne. Už pomaly bude treba kosiť opäť od Vlciniec I.. Mesto neplánovalo kosiť v tomto období kôli kríze často, no príroda zavelila inak. Hádam sa teda podarí Vlčince už nasledujúci týždeň dokončiť. Aj iné mestské časti nie sú určite o nič lepšie na tom.
18. júl 2020

Rastislav Rodák

pocasie nehra rolu...posledne roky bolo niekolko mesiacov sucho a kosili ked prsalo (az to vyzeralo ako umysel)...
19. júl 2020

Roman Šimo

Asi si budú musieť k tomu sadnúť zodpovední a odborníci, ktorí nastavia nový optimálnejší systém či harmonogram kosenia. Nie som však v tomto celkom optimista. Základ je však o to pokúsiť sa. Hlavne kapacitné možnosti môžu byť dosť veľkou bariérou. Ja ale do problému tak nevidím. Musí sa podľa doterajších skúseností niečo asi už naozaj zmeniť.
21. júl 2020

Roman Šimo

Trnavská či Piešťanská ulica vyzerajú byť pokosené. Pomalšie to ide už na Fatranskej , Karpatskej a Tatranskej ulici. Možno, keď sa usmeje na Vlčince slnko, tak na konci tohto týždňa, by tento problém mohol byť vyriešený kompletne aspoň na nejaký čas.
21. júl 2020

Peter Korbas

Paráda. Ďakujeme
24. júl 2020

Roman Šimo

Len poznámka bokom. Ešte tie Vlčince nedokončili. Vraj na Fatranskej ul. prišli pred obedom a poobede zasa odišli. Už sa to mohlo stihnúť dokončiť. Je piatok, tak treba ísť rýchlo domov asi. Neviem, aké sú podmienky zmluvy kosenia, no celé to je akési "nemastné, neslané".

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania