Kamenná-cesta-rozbitá (väčší úsek) (v križovatke s Bánovskou)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený

Môže prosím niekto kompetentný vysvetliť prečo sa pri aktuálnych opravách na Kamennej zabudlo na tento trojuholník v križovatke? Cesta je tu v katastrofálnom stave a ak sa neopravuje počas týchto masívnych opráv tak sa už neopraví nikdy.

23. júl 2020

Roman Šimo

Rekonštrukcia prebieha, ale iba o niekoľko metrov ďalej. Pravdepodobne zákruta sa teraz riešiť nebude
23. júl 2020

Jozef

Pravdepodobne nie, ale nerozumiem tomu prečo tú križovatku odignorovali, keď sa realizovala oprava Kamennej minulý rok práve v tomto úseku.
10. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
21. august 2020

Marián

Zrejme úradníci ktorí rozhodujú o oprave ciest v živote autom cez mesto nešli a nahlásené podnety vyhodnotia iba obhliadkou. Odporučil by som im previezť sa po tých úsekoch a podľa toho vybrať čo má prednosť na opravu!
03. október 2022

Matúš 👍

V júni podľa street view bez zmeny.
26. október 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
26. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, je prirodzené, že vplyvom poveternostných podmienok, ako aj intenzitou dopravy a ďalšími vplyvmi dochádza časom k opotrebeniu, resp. degradácii vozovky a následným zmenám jej povrchu. Oprava daného úseku je zaradená do plánu bežných opráv v tomto roku po skončení zimnej údržby. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Polačková, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
26. január 2023

Jozef

Milá Mgr. Polačková 1. myslím si, že nikto okrem vás (tým nemyslím vašu osobu) nepochopil, prečo sa križovatka neopravila v rámci výmeny obrusnej vrstvy Kamennej ulice. Už v čase jej opravy bol stav vozovky v tejto križovatke v nevyhovujúcom stave. 2. tvrdíte, že vplyvom poveternostných a iných podmienok dochádza k degradácii a opotrebeniu vozovky. Nikto predsa netvrdí, že to je nejak ináč, ale snáď nechcete tvrdiť, že ten súčasný stav nebol takmer identický so stavom, počas ktorého sa opravovala Kamenná. 3. úsek tesne pri prejazde koľají je už po dvoch rokoch s výraznými poruchami (sieťovými trhlinami) v novej vozovke. O tom ale v novom Odkaze pre starostu, aby ste sa trochu zamysleli nad tým koho tam zamestnávate.
28. január 2023

Jozef

Kamenná-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Novoopravený úsek hneď pri prejazde koľají je výrazne porušený sieťovými trhlinami.
1.Mňa by zaujímalo, prečo v tomto mieste nedošlo k celkovej rekonštrukcii koľají a všetkých asfaltových vrstiev. V úseku bolo ofrézovaných ledva 5 cm. To nikoho z odboru nenapadlo, že v tomto krátkom úseku musí dôjsť k "poctivejšej" oprave? Prečo ste si ako objednávateľ nenechali spraviť aspoň v tomto mieste jadrové vývrty nejakým laboratóriom aby ste zistili stav a rozsah porušenia? A nechápem prečo ste sa nedohodli so spoločnosťou Ferona, ktorej koľaje patria. V septembri 2018 tvrdil riaditeľ Ferony, že o žiadnej oprave komunikácie nebol informovaný a že ak získajú od mesta nejaké informácie tak budú s mestom koordinovať opravu. S ohľadom na to že žiadna oprava koľají sa neudiala predpokladám, že sa s, Feronou o tom nikto nebavil. Uvedomujete si na odbore dopravy, že všetky opravy prípadne rekonštrukcie, ktoré mesto robilo tak skončili s nejakým prúserom?
15. máj 2023

Jozef

Huraaaa. Problém vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania