Státie v rozpore s vyhláškou, nečinnosť Mestskej polície

Zodpovednosť za riešenie: Zlaté Moravce

V riešení
meno
Jakub 05. apríla 2016

Dobrý deň, chcel by som upozorniť na parkovanie vodičov v rozpore s vyhláškou, každodenne na ulici 1. mája, v smere od železničnej stanice do mesta. Z komisie dopravy som započul vyjadrenie, že vozidlá nestoja v rozpore s vyhláškou, preto by som rád uviedol, že takýto výklad zákona nie je správny. Pri státí na kraji cesty nie je dodržaná minimálna šírka 3 m pre každý jazdný pruh (§23). Zo samotnej definície jazdného pruhu (§10) vyplýva, že tieto 3 metre musia byť dodržané medzi autom a pozdĺžnou prerušovanou čiarou v strede cesty, neobstojí preto argument, že medzi parkujúcimi autami a druhou stranou cesty ostane 6 metrov. Nechcem aby tento podnet smeroval k represiám na obyvateľoch, skôr aby dopomohol k riešeniu parkovacej situácie v oblasti, ktorá je takýmito vyjadreniami zľahčovaná.

07. apríl 2016

Roman

Tu ked budes aj v protismere parkovat tak to bude v maximalnom poriadku... samozrejme nie v rozpore so zakonom ale v ocami mestkej policie :)
12. apríl 2016

Michal

Zrejmé autor článku neparkuje každý den na ul. M. Benku alebo v činžiaku ul. 1 Mája 72 -76 ... Napríklad piatok o 22:00 treba prísť skúsiť zaparkovať za činžák M.Benku. my čo tu bývame sa tu piatok sobotu pravidelne krútime lebo nieje kde parkovať, jedna vec je, parkovacie miesta ktorých je žalostne málo a kôli ktorým sa už zničilo aj detske ihrisko za činžákom no je to stále málo , druhá vec sú firemne autá ktoré tu pravidelne od piatku do nedele parkujú bez pohybu . Napadlo ma prečo sa tak nevyužije parkovisko pred SAD ktoré je zaterasené , nebolo by rozumne dohodnuť sa s majitelom parkoviska pred SAD na parkovaní týchto firemných vozidiel (dodávok ) na ich parkovisku čím by sa uvolnilo misto pre osobne autá ? Je to hanba ked zavolate niekoho sobotu večer na návštevu a z pod činžiaka vam volá že nemá kde nechať auto ? Ja ako obyvaťel ul.Martina Benku budem rád ak sa podarí najsť nejake rozumne riešenie pri tomto probléme ale neviem ako chce mesto vytvoriť nové parkovacie miesta kedže už nieje kde .
13. apríl 2016

Roman

Majiteľ bývalej SAD ponúka parkovacie služby vo svojom areáli aj pred ním. Stačí uzavrieť zmluvu.
15. apríl 2016

Vincent Bačo

Na škole, keď som kreslil výkres a pomýlil sa, tak som zobral gumu a odstránil čiaru. Miesto starej som mohol potom nakresliť tú správnu čiaru.
Predpokladám, že aj inde by to mohlo podobne platiť.
A keď meter nepustí, tak pri jednosmerke by mohli stáť autá šikmo a miesta je dosť aj pre návštevy. Aj na Bernolákovej by možno pomohlo posunúť čiary. Tu uberiem a tam pridám... Vždy platilo, kto sa pýta, ten sa dozvie a aj vedie tému rozhovoru. Mesto sa veľakrát nepýta občanov.
15. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
preposielam odpoveď referenta dopravy Emila Hudáka:

uvedený podnet preverujeme v spolupráci s dopravnou políciou.


Ing. Jaroslav Šurda
Oddelenie vnútornej správy a služieb občanom
Mestský úrad Zlaté Moravce
Ul. 1. Mája 2
953 01 Zlaté Moravce
20. apríl 2016

Paťo Rumanko

Nech si každý skúsi prísť zaparkovať na tie parkoviska okolo 22:00 v piatok a sobotu nedajbože neskôr. Môže tam blúdiť a hľadať parkovacie miesto na iných parkoviskách v okolí. Autorovi článku sa ľahko vypisuje že sa nedodržiava zákon keď ho zakaždým čaká parkovacie miesto pred domov v ktorom býva ;-)
20. apríl 2016

Michal

To že ponuka parkovanie v sad treba aby mesto týchto ludi oslovilo aby tam šly, chapem že "nema dôvod" ked dojde o 5tej poobede a miesto ma a do nedele sa nepohne, tu takpovediac nato doplatia taký čo cely vikend chodia hore dole a vecer su nahratý. Aké kroky odporučate v tomto?
21. apríl 2016

Michal

Vidim že autor článku nema viac naštudovane a nevyjadril sa , kedže neponukol žiadnu alternatívu je to len názor a ukazovanie a dokazovanie si ega . Nakolko autor článku nieje obyvatel blízkeho okolia tohto objektu nevidim vtom nič ine ako nakopavanie ega. Treba ponúknut aj alternatívu nie hladat problemy , Kde teda bude parkovať tých cca 20 aut ked sa tam dá zákaz státia? Ponúkni alternatívu pre ludí a potom píš. Dostane papuču 20 aut naraz alebo budu blokovat jeden druheho na parkovisku ? Dakujem za skorú odpoved .

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.