Jegorovové kasárne v centre Zvolena

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Jana Sulekova 24. augusta 2014

Jegorové kasárne v centre Zvolena sú zdevastované budovy, ktoré špatia centrum Zvolena. Okrem toho, že táto budova špatí okolie, zbytočne chátra a určite by sa mohla využiť napr. aj na byty.

28. august 2014

Martin Hebert

a to je v mori ked si tú šípku dala alebo dal do mora :D
03. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Nedostavaný objekt v Jegorovových kasárňach - jedná sa o objekt súp. č. 1363, postavený na parcele C KN parc. č. 999/4, k.ú. Zvolen, list vlastníctva č. 4052, vlastníkom je spoločnosť REALITY-OBCHODNÁ, a.s., Trenčianska cesta 647/24, Bánovce nad Bebravou 957 01, SR (informácia dostupná z verejného portálu Kataster portál).

Táto budova nie je v majetku mesta Zvolen, ide o súkromné vlastníctvo uvedenej spoločnosti. Súhlasíme s tým, že by si zaslúžila iné využitie, ale nie je v kompetencii mesta a úradu to zmeniť.
Mesto (úrad) sa stará, opravuje a zveľaďuje len objekty a budovy na území mesta Zvolen, ktoré sú v jeho majetku. Mestá a obce nesmú investovať do cudzieho majetku, je to príslušným zákonom zakázané.

Ďakujeme za pochopenie.

Mgr. Juliana Kochlicová Ištóková
odbor rozvoja mesta
MsÚ Zvolen
16. september 2014

Odkazprestarostu.sk Zvolen

Dobrý deň, hľadala som na firmu kontakt, ale nenašla som. Konateľom firmy je od 1.2.14 Čech - Miroslav Dokupil - na ktorého som taktiež kontakt nenašla.Na niektorých strankách je uvedené, že firma je v likvidácii, ale v ORSR sa táto informácia nenachádza. Ďakujem
02. október 2014

Branislav Tóth

Dobrý deň, myslím si, že mesto by sa malo aspoň pokúsiť vyvinúť tlak na majiteľa objektu a prípadne sa s ním dohodnúť na (symbolickom) odpredaji do majetku mesta alebo trvať na tom, aby objekt, v súlade zo zákonom udržiaval v prijateľnom stave a nemám pocit, že toto je ten prijateľný stav. Povinnosťou každého majiteľa objektu je predsa starať sa o svoj majetok v súlade so zákonom. Alebo sa mýlim? Pokiaľ by bol objekt napr. v majetku mesta, cez eurofondy by sa už dala predsa zafinancovať jeho obnova a následné využívanie v prospech občanov (byty, kancelárie atď.). Podalo už mesto trestné oznámenie v tejto veci? Alebo nám prosím vysvetlite, či je tento stav v poriadku a v súlade s platnými predpismi.
Ďakujem veľmi pekne a ostávam s pozdravom. Branislav Tóth
16. október 2014

Juliana Kochlicová Ištóková

Dobrý deň p. Tóth,
Mesto Zvolen nemá momentálne v pláne kupovať predmetnú budovu, ani za symbolické euro. Nejde iba o zakúpenie, ale následne o starostlivosť, vynakladanie finančných prostriedkov na rekonštrukciu a pod. Zo štrukturálnych fondov EÚ nie je možné, pre verejnú správu, financovanie výstavby bytov či polyfunkčných objektov administratívneho charakteru. Mesto má veľa vlastných budov, či objektov v majetku, ktoré potrebujú rekonštrukciu, na ktoré sa budeme pokúšať, ak to bude možné, získať zdroje z fondov EÚ - školy, škôlky, verejné priestranstvá, športoviská a pod. Súhlasím s tým, že všetci sa musíme o svoj majetok starať, tak mesto ako súkromní vlastníci, či fyzické osoby. Bohužiaľ nie každý má tento zodpovedný prístup a nie všetko je v kompetencii a sile samosprávy vyriešiť. Z hľadiska práva, nemáme za čo podať trestné oznámenie na majiteľa.

Ďakujeme za pochopenie a Váš názor.
Juliana Kochlicová Ištóková, vedúca odboru rozvoja mesta
20. október 2014

Branislav Tóth

Dobrý deň, Ďakujem veľmi pekne za odpoveď, ktorú som aj očakával. Osobne Vám nič nevyčítam. Viem, že určite robíte čo sa dá, ale dúfam, že vedenie mesta ktoré vzíde z novembrových volieb začne dávať aj tieto veci konečne do poriadku, prípadne tlačiť na zmenu legislatívy v prospech jeho občanov, čiže skutočných majiteľov a živiteľov tohto mesta.
Branislav Tóth
19. apríl 2020

Lukáš Bartošovič

chcelo by to aktualizovat po skoro siestich rokoch - tak nech sa paci, tu je zopar zaberov na budovu, ktora zaspala ako jedna znama rozpravkova postava, avsak tato zvolenska sa princa najskor nedocka...
ale aby som len nekritizoval, z hladiska vyskytu buriny to aktualne vyzera vyrazne lepsie nez v roku 2014, porovnajte napr. s tymto pohladom https://goo.gl/maps/TPsmdNvEZWK1zMAp7
tiez treba uznat, ze nasledky poziaru z roku 2011 boli ciastocne odstranene https://zvonline.sk/foto-poziar-v-byvalych-jegorovovych-kasarnach
02. august 2020

Lukáš Bartošovič

pada strecha, pada...
02. august 2020

Martin Hebert

Všetci umrieme :D
07. február 2021

Lukáš Bartošovič

budova ako-tak preckala dalsiu zimu
mozno by ju mohli prenajat za babku hracom airsoftu, ine vyuzitie v tomto stave nevidim
a zrejme ani majitel, kedze sa na predmetnom mieste roky nic nedeje, s vynimkou obcasnych nehod...
ale nezufajme, mohlo by to byt aj horsie:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/1537/stavenisko-od-ruzinov
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/3429/zrucanina
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/24848/hirosima-bezdomovci-potkany-odpadky

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.