Nelegálna reklama - Lučenecká cesta

Zodpovednosť za riešenie: Zvolen

Neriešený
meno
Marek 03. februára 2015

Na Lučeneckej ceste oproti benzínovej pumpe je celé zábradlie ovešané na čierno umiestnenými reklamnými plachtami. Podobná situácia je na celej Lučeneckej ceste, ktorej okolie je celé zamorené reklamným vizuálnym smogom.
Situácia sa dlhodobo zhoršuje a nerieši, potom to občas vyzerá ako na snímke, keď sa plachty časom uvoľnia a zasahujú do chodníka, alebo vozovky. Nerobí to dobrú reklamu mestu, hlavne tí, čo tranzitujú Zvolenom si z tejto cesty môžu urobiť dojem o tom, ako vyzerá celé mesto.

11. február 2015

Laco

Podobná situácia je na zábradliach na križovatke v smere od zámku na Lučenec a dokonca na kruhovom objazde pri autobusovej stanici! Je to hanba, že mesto si tak dlhý čas nevie poradiť s nelegálnou reklamou zväčša tých istých inzerentov. Problém tak graduje, pričom by sa dala situácia za jeden deň vyriešiť.
13. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.

Tieto reklamné plochy (zábradlia a pod.) nepodliehajú povoleniu podľa stavebného zákona. Znamená to, že proces povolenia nerieši príslušný stavebný úrad. Na ich umiestnenie je potrebné povolenie podľa VZN o reklame. Keďže sa nachádzajú pri ceste I. triedy, k ich umiestneniu sa musí vyjadriť príslušný dopravný inšpektorát (KR PZ KDI Banská Bystrica) a príslušný cestný správny orgán (OÚ v Banskej Bystrici, odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií).
Ako správne uvádzate, praxou je bohužiaľ aj to, že reklamy na nich sa umiestňujú živelne, bez súhlasu vlastníka, uvedených orgánov či Mesta. Je potom veľmi ťažké zjednať nápravu a odhaliť zodpovednú osobu za ich odstránenie.
MsP vo Zvolene bude venovať zvýšenú pozornosť kontrole týchto priestorov.

Ďakujeme za pochopenie a dovidenia.

MsÚ Zvolen
Ing. Viera Paniaková, odbor stavebnej správy
Juliana Kochlicová Ištóková, odbor rozvoja
21. december 2015

Erik

To snad nemyslite vazne !?
"je veľmi ťažké odhaliť zodpovednú osobu" ???

Ved na kazdom plagate mate telefonne cislo a kontakt na inzerenta !
Alebo zeby im to tam vesala konkurencia???

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.