Hendikepovaní

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Uzavretý
meno
Pavol Kulanga 07. apríla 2014

Už počas 1. fázy rekonštrukcie centra mesta bolo avízované, že projekt myslí na fyzicky postihnutých ľudí. Ako mesto vyriešilo sprístupnenie 1. sociálnych zariadení v centre mesta pre túto skupinu obyvateľov a návštevníkov mesta, 2. Akú má možnosť komunikovať s úradníkom vozíčkar, ktorý sa do budovy radnice ani nedostane, 3. Pred časom bolo v Kežmarku zrekonštruované železničné nástupište. Rozdiel medzi výškou nástupišťa a nástupnej plochy vlaku, neprimerane veľký, robil problém najmä starším ľuďom. S rekonštrukciou sme predpokladali, že v 21. storočí nikomu ani nenapadne rekonštrukcia bez zohľadnenia potrieb hendikepovaných. 4. Prečo bolo zrekonštruované nástupište železničnej stanice opäť v odlišnej nástupnej výške oproti úrovni vlaku?

24. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Samospráva stále ignoruje otázky svojich voličov na tomto portáli. Aj k tejto odpovedi sme ju museli donútiť až pomocou Infozákona.

Samospráve sme položili tieto otázky:
- Ako mesto vyriešilo sprístupnenie sociálnych zariadení v centre mesta pre telesne postihnutých?

- Akú má možnosť osobne komunikovať s úradníkom vozíčkar, ktorý sa do budovy radnice ani nedostane?

- Pred časom bolo v Kežmarku zrekonštruované železničné nástupište. Rozdiel medzi výškou nástupišťa a nástupnej plochy vlaku bol neprimerane veľký a robil problém najmä starším ľuďom. Prečo bolo zrekonštruované nástupište železničnej stanice opäť v odlišnej nástupnej výške oproti úrovni vlaku, čiže bez zohľadnenia potrieb starších a hendikepovaných?

Samospráva odpovedala nasledovne:

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania