Spomaľovací retardér

Zodpovednosť za riešenie: Alekšince

Vyriešený
meno
Milan Kristek 13. apríla 2018

Poprosím o úpravu alebo premiestnenie retardéru,ktorý sa nachádza pred budovou základnej školy.Autá ho obchádzajú a ohrozujú tým ĺudí vychádzajúcich z garáží.Retardér nespĺňa funkciu na ktorú ma slúžiť.Ďakujem.

19. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Kristek,

ďakujem za Vás podnet. Problém v danej časti evidujeme a hľadáme možnosti riešenia. V súčasnosti prebieha cenový prieskum trhu ohľadom úpravy vozovky, ktorý by riešil v danom mieste úpravu asfaltu Následne by došlo k rozšíreniu spomaľovacieho retardéru a vodiči by už nemali možnosť ho obchádzať. Ale zvažujeme aj iné alternatívy.
Ďakujeme.

OcÚ Alekšince
18. jún 2018

Milan Kristek

Pred viac ako dvomi mesiacmi,som pridal tento podnet.Riešenie žiadne..Nájazd do garáže mám úplne zničený a o bezpečnosti ani netrebe snáď hovoriť.Autá ho naďalej obchádzajú a ohrozujú tým ĺudí čo idú von z garáží.Pritom stačilo osadiť nejakú značku,ktorá by zabránila obchádzaniu.Ďakujem.Ešte že idú voľby.
19. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň p. Kristek,
Vášmu podnetu sa venujeme a chceme vyriešiť daný problém komplexne. V danej lokalite je viacej problémov: zlý povrch vozovky, zlý spád vozovky, kde pri väčšom objeme zrážok nemá kam voda odtekať, chýbajúca časť spomaľovaču. V posledných týždňoch sme si dali pripraviť viaceré cenové ponuky na odstránenie týchto problémov. Aby sme mohli daný projekt realizovať, potrebujeme to mať kryté finančnými prostriedkami z obecného rozpočtu. Aktuálne nemáme na to vyhradených dostatok finančných prostriedkov, ale 21. 6. 2018 zasadá obecné zastupiteľstvo (posledné zastupiteľstvo bolo 27.4.2018), ktoré sa bude venovať danému problému. Spomaľovač je na miestnej komunikácií a spĺňa všetky normy a je označený podľa predpisov.

OcÚ Alekšince
08. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň p. Kristek,

ospravedlňujeme sa za neskoršie doriešenie Vášho podnetu. Po jesennej oprave miestnej komunikácie, kde na vozovke bol vymenený asfalt sme pristúpili k posunutiu spomalovača na bezpečnejšie miesto. Trvalo to o niečo dlhšie, lebo firma, ktorá to realizovala obnoví aj priechody pre chodcov a plán realizácie sa posunul až na jar 2019. Ďakujeme za trpezlivosť a tento podnet pokladáme za vyriešený. Prikladáme aj fotku spomalovača, ktorý je na novom mieste.
Kto? Externá spoločnosť

OcÚ Alekšince

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.