Slatinská-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: Bánovce nad Bebravou

V riešení

dobry den, po zmene organizace dopravy na sidlisti Dubnicka (zavedene jednosmerne ulice) je nyni logicky vyuzivana ulice Slatinska jako jedina pristupova komunikace na prevaznou cast sidliste Dubnicka. tato komunikace je nevyhovujici stavem a parametry pro tak velky pocet obyvatelu. Stav cesty je v katastrofalnim stavu, sirka cesty nevyhovujici. prehlizeno je parkovani velkeho poctu osobnich aut zasahujicich do vozovky, coz je dle legislativy a sirky komunikace prestupek vuci zakonu silnicniho provozu. V pripade pozaru na sidlisti Dubnicka je vysoce pravdepodobne, ze protipozarni technika ulici neprojede. Riskuji se zde zivoty a majetek obcanu. ** predpokladam, ze vedeni mesta bude schopno si vygooglit vyhlasku o minimalni prujezdne sirce komunikace, koupit si v OBI metr a poslat policii si zmerit aktualni sirku cesty. (od kola vozidla k obrubniku)

02. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem,
miestna komunikácia na ul. Slatinská, bude vyspravená v priebehu mesiaca máj tzv. Turbo metódou. Čo sa týka dodržiavania šírky prejazdu, má uvedená komunikácia šírku 4,05m v niektorých miestach 4,35m, čo je povolená šírka pre jazdný pruh v jednosmernej premávke. V prípade keď vozidlá nedodržiavajú zákonom stanovenú šírku prejazdu alebo parkujú na chodníku, je potrebné kontaktovať OR PZ v Bánovciach nad Bebravou resp. hliadku mestskej polície na bezplatnom tel. čísle 159.

S pozdravom

Ing. Vladimír Fraňo
referent - Oddelenie životného prostredia, dopravy, obchodu a služieb
Mestský úrad Bánovce nad Bebravou
04. máj 2019

Jiri Matysek

dekuji za odpoved pane Frano, v pripade pozaru a nutnosti co nejrychlejsiho prijezdu hasicske techniky na misto bude v pripade nemoznosti prujezdu komunikaci pozarnik take muset kontaktovar OR PZ, anebo volat 159? lehko vybavena odpoved na muj podnet zda se. Nicmene az tam na tom sidlisti nekdo uhori, tak se zase vsichni budete chytat za hlavy. Z toho prebytku co je v mestske kase by se snad uz tech par desitek metru cesty a parkovani zplacat dalo. Nejde o nici komfort, ale o bezpecnost obyvatel.
14. september 2019

Jiri Matysek

dobry den, pro vyznavace turbo metody "opravy" cest a neprujezdnych ulic prikladam video nize. Lidsky zivot je v sazce chytraku, kteri si zmeri sirku cesty od kola vozidla k okraji vozovky. Ano, i takovi rozumbradove panuji mestu. az se neco tzv. pos*re, tak budou najednou vsichni moralisti. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/hasici-na-sidlisti-predvadeli-co-udelaji-spatne-zaparkovana-auta-78879?dop-ab-variant=18&seq-no=2&source=hp

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania