Umiestnenie značky striedavé radenie

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený
meno
Milan Cerovský 25. mája 2015

Dobrý deň,
každé ráno v pracovný deň sa tvoria zápchy nad plážou smerom k Lidl-u. Existujú tú 2 pruhy v smere na Lidl. Ale pravidelne tam vodiči využívajú iba krajný pravý pruh a to z toho dôvodu, že tesne pred Lidl-om sa ľavý pruh zbieha do pravého. Tým pádom sa zápcha predlžuje a nie výnimočne až k zastávke "Plážové kúpalisko". Treba naučiť vodičov využívať aj ľavý pruh aby sa dĺžka kolóny skracovala. Preto navrhujem umiestnenie dopravnej značky "C 30 Striedavé radenie" pred miestom kde sa zbiehajú pruhy do jedného. Treba to riešiť aj z toho dôvodu, že som tam už stretol aj také "individuá" ktoré keď čakajú v kolóne tak sa umiestnia do stredu oboch pruhov a to tak aby ich nik nemohol "obehnúť".

Verím, že táto značka pomôže k plynulosti premávky.
Ďakujem

26. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Navrhovaným riešením sa zaoberalo Mesto Banská Bystrica v spolupráci s Okresným dopravným inšpektorátom v B. Bystrici. Pri využití striedavého radenia sa len opticky zmenší dĺžka čakajúcich vozidiel v smere od Švermovej ulice, ktoré nebudú stáť po za zákrutu, ale v kopci, čo nevyrieši danú situáciu, nakoľko problémom je pri zvýšenej intenzite priepustnosť malého kruhového objazdu. Riešením je jedine rekonštrukcia predmetnej križovatky (zväčšenie kruhového objazdu resp. iné technické riešenie).

MsÚ, oddelenie dopravných stavieb
20. november 2015

Milan Cerovský

Tento podnet nepovažujem za vyriešený.
Zdá sa že osoba z MsÚ (oddelenie dopravných stavieb) z môjho pohľadu, nesprávne pochopila podnet.
Navrhoval som umiestnenie značky "C 30 Striedavé radenie" a to z dôvodu aby sa na polovicu skrátila kolóna. Osoba z MsÚ to, ale vyhodnotila ako "optické zmenšenie", s tým nesúhlasím nakoľko, až sa začne využívať ľavý pruh tak sa zmestí viac aut v jednom smere. A vodiči sa naučia využívať ľavý pruh a tým pádom aj "striedavé radenie".
ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania