29. augusta-opustený stánok

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

V riešení
meno
Eva 22. apríla 2019

Dobrý deň, na ulici 29. augusta pri vjazde do vnútrobloku je bývalý novinový stánok, ktorý už roky nefunguje. Žiaľ stalo sa z neho miesto zástavky pre sociálne slabších občanov, ktorí tu holdujú alkoholu a iným závislostiam a všetok neporiadok tu ostáva. Nakoľko je to miesto zo zadnej strany relatívne skryté od ulice, veľa ľudí tu denne vykonávaja aj svoju malú/ veľkú potrebu. V okolí tu býva veľa rodín s deťmi a takéto miesto je tu nevhodé, preto by sme prosili o odstránenie toho dlhodobo nevyužitého a chátrajúceho objektu. Jeden totožný objekt sa pred rokmi nachádzal aj presne oproti cez cestu a ten sa podarilo odstrániť už dávno a teraz je tam prehľadný zelený trávnatý porast a nie ako na tejto strane oblasť, okolo ktorej sa človek aj bojí prejsť. Ďakujeme

03. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Uvedený stánok je neprevádzkovaný, Mesto Banská Bystrica zisťuje vlastníctvo k neprevádzkovanému stánku,nakoľko sa jedná o súkromné vlastníctvo. Po zistení posledného majiteľa stánku bude podaný podnet Stavebnému úradu na vykonanie príslušných opatrení v zmysle stavebného zákona.

Eva Chelikova, oddelenie kultúry
05. máj 2019

Jozef D

Mimochodom presne takýto stánok je aj hneď vedľa mestského úradu.
25. apríl 2023

Tomáš Mojto

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
27. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]
31. júl 2023

Eva

Poprosíme o riešenie problému, už niekoľko rokov od podania podnetu je situácia podobná. Neustále je tam bordel od alkoholu, už je tam vytvorený permanentný popolník. Stánok slúži ako toaleta. Proste hnusé sa na to denne pozerať. Odstránenie problém vyrieši. Ak je problém s odstránením, uložiť povinnosť majiteľovi týždenné čistenie objektu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.