Vrak

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Vrak,bez ek,nepojazdny,nelegalne parkujuci v krizovatke.Zosrotovat na naklady majitela.

11. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
auto má evidenčné čísla aj platnú nálepku o vykonaní povinnej technickej kontroly, nemôžeme ho preto v zmysle citovaného zákona pokladať za vrak. Motorové vozidlo stojace v križovatke však v zmysle zákona č.8/20009 Z. z. o cestnej premávke porušuje §25 , ods.1) písm. d) - vodič nesmie zastaviť a stáť na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5m pred hranicou križovatky a 5m za ňou. Toto vozidlo vytvára prekážku cestnej premávky, takže podľa § 43 citovaného zákona sme požiadali zmluvného partnera o jeho odtiahnutie.

Mestská časť Bratislava-Petržalka
13. jún 2014

roman

podnet vyrieseny, auto je odtiahnute, uz tam nie je..
24. jún 2014

tomas

auto je stale na tom istom mieste
24. jún 2014

roman

a pozrel si sa na nalepky EK a TK?
24. jún 2014

Tomas

Preco by som to robil? V tomto pripade ide pravdepodobne o nelegalne umiestnenu reklamu na verejnom priestranstve.
24. jún 2014

roman

Pretoze EK nalepku nemal platnu. Mozno si ju vybavil a ma ju uz platnu. Potom mu staci zaparkovat 15 metrov od krizovatky a mozu mu vsetci fukat vies co vies kam... Pokial tu EK nalepku predsa len nema platnu, da sa este nejakym sposobom legalne postihovat. Inak, s nelegalne umiestnenou reklamou u ziadneho pravnika s tymto nepochodis..
24. jún 2014

tomas

Na tu to situaciu mozno pozerat z viacerych uhlou.
a) ci si majitel vozidla splnil povinnost absolvovania technickej kontroly bez ktorej nemoze vozidlo umiestnovat na dopravnu komunikaciu ( avsak dodatocnym vykonanim TK moze auto znova parkovat na tom to mieste)
b) ak majitel užíva miestnu komunikáciu v rozpore z ustanoveniami zakona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciach, ktorý upravuje užívanie a ochranu pozemných komunikácií, (konkretne § 20 - Na vozovke a krajniciach ciest a miestnych komunikácií nesmú sa, s výnimkou dopravných značiek a dopravných zariadení, umiestňovať predmety tvoriace pevnú prekážku)
c)Fyzické osoby a právnické osoby na základe všeobecne záväzného nariadenia o dani za užívanie verejného priestranstva sú povinní písomne oznámiť magistrátu záujem o zvláštne užívanie komunikácie za účelom ambulantného predaja, konania kultúrnych a športových podujatí, ale aj rozkopávok, umiestnenia reklamných nosičov, zriadenia stanovišťa vozidiel taxislužby a pod.

Umysel tu je zjavny (umiestnenie reklamy, a v pripade ak to nie je schvalene spravnym organom a ani za take to umiestnenie neplati dan, je jasny rozpor zo zakonom).
Samozrejme vyzaduje si to osobitnu pozornost ci su splnene vsetky predpoklady aby sa situacia v zmysle tychto ustanovení sa dala riesit, avsak to je uz uloha organu dozoru ktorym je obec. (bezny clovek nema cas sa zaoberat dopodrobna skutkovou podstatou takejto situacie).
Ale ako hovori jeden politik, ked nieco vyzera ako kacka, kvaka ako kacka, chodi ako kacka, tak to asi bude kacka. (snad je len otazka casu kedy to kompetentne organy vyriesa)
07. september 2014

tomas

Kolko casu potrebuje vas zmluvny partner na odtiahnutie danej prekazky na miestnej komunikacii? Stav je nezmeneny!
20. september 2015

Peter

Reklamny vrak

Na Gessayovej ulici je dlhodobo umiestnene nepojazdne vozidlo bez platnej technickej i emisnej kontroly a s chybajucou ECV. Auto zjavne sluzi ako reklamny putac na exponovanom mieste. Prosim o jeho odstranenie.
21. október 2015

Jana

Neprekáža nikomu?

je možné aby sa takouto formou vykonávala reklama? Auto je odstavené dlhšie a nikto sa nepozastaví nad tým, ako je to možné?
05. apríl 2016

Ignác gwsssc

Vrak

uz je to tu 10 krat a niekolko rokov, ale skusime znova. vrak! v krizovatke. odstranit!
09. máj 2016

Matúš Sloboda

Vrak sluziaci ako nebezpecna reklama

Vrak, ktory sluzi ako reklama na blizky kovosrot stoji v zakrute na gessayovu ulicu uz niekolko mesiacov. Kazdym mesiacom je coraz viac zdemolovany. Taktiez pripadnym rizikom je aj jeho pozicia hned na zakrute do sidliska.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania