Vrak Peugeot-u na Šancovej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Bobby Vrakkiller 18. augusta 2014

Tomuto Peugeot-u skončila platnosť STK a EK v 7/2012. Navyše má odpadnuté čelné EČV.

19. august 2014

Jozef

Čo keby si začal zbierať známky.
19. august 2014

okoloiduci

Jozko a co sa ti nepaci na skutocnosti, ze niekomu nie je jedno co sa deje za prahom jeho bytu, ci domu?
Nie je prave na mieste zamysliet sa, ako je mozne, ze take mnozstvo dlhodobo odstavenych/nepojazdnych aut bez STK/EK je "odlozenych" na VEREJNYCH priestranstvach?
Klasika - clovek upozorni na skutocnost, ktora nie je vporiadku a nakoniec je sam zly. Pozastavujem sa nad mentalitou slovakov!
Ako som uz pisal pod jeden prispevok, vraky ktore sa tu objavuju, ocividne nie su denno-denne jazdene vozdila, ktore nahlasi sused hned na dalsi den po prepadnuti STK/EK. Fakticky vsetky stoja bez pohnutia na tom istom mieste mesiace pred skoncenim STK/EK a samozrejme mesiace/roky po.
Tak nech nikto netvrdi, ze sa jedna o naschvali/bonzovanie/fizlovanie. Pokial chces/te bez/te sa na konkretne miesto/a pozriet za mesiac/dva a vo vacsine pripadov tam predmete vozidlo bude nadalej stat bezo zmeny.
19. august 2014

Odkaz pre starostu

Jozef, zbierať známky môže ktokoľvek, rovnako ako ktokoľvek môže poukazovať na dlhodobo odstavené vozidlá bez platných technických kontrôl. V budúcnosti sa prosím pred pridaní podobného komentáru zamyslite nad jeho užitočnosťou. Vopred ďakujem.

Karol Bujaček
OPS
19. august 2014

Jozef

Zdá sa mi nenormálne, ak niekto snorí po celom meste a kontroluje STK a EK na autách. Berie to ako zábavku. Na to tu je polícia. Čo viete o majiteľoch tých aut. Možno sú v nemocnici, možno zomreli a prebieha dedičské konanie a podobne. A niekto má radosť z toho že ich doslova udá úradom.
19. august 2014

Karol Bujaček

Jozef, otázka „normálnosti“ a „nenormálnosti“ chovania je veľmi subjektívna. Aj napriek tomu, že vám zdá konanie Bobby Vrakkilera nenormálne, môže mať na to množstvo praktických dôvodov a z jeho strany vôbec nemusí ísť o zábavku.

Poznámka o tom, že o majiteľoch áut nemusíme vedieť vôbec nič, je dobrá. Máte pravdu, jediné čo pri pohľade na auto dokáže človek zistiť sú iba dátumy na nálepkách. V prípade, že začne samospráva podnet riešiť, je podľa mojich informácií postup odstránenia vozidla dosť odolný voči tomu, aby niekomu v nemocnici zošrotovali auto.

Osobne si myslím, že nie je rozdiel pri nahlasovaní diery v zemi, rozbitých lavičiek alebo dlhodobo odstavených vozidiel s neplatnými kontrolami.

Poznámka k polícii: bol by som rád, ak by to bolo tak, že podobné situácie dokáže vyriešiť. Žiaľ, v mnohých prípadoch (nech na tento portál zaslané podnety sú príkladom) sa tak nedeje a tak sa niekedy zdá sa, že na to nemajú kapacity.
20. august 2014

okoloiduci

Jozef tato stranka ma vyslovene infornativny charakter, neviem co tu splietas o udavacstve!
Pokiaľ existuje podnet, ktory sa tu da zaradit do prislusnej kategorie, nevidim dôvod preco ho sem nepridat.
21. august 2014

Peter

Pán Jozef je asi majiteľom predmetného Peugeotu 406. :D
21. august 2014

Bobby Vrakkiller

Jožko -aby si mohol lepšie spať, tak ti uvediem moje génius loci prečo "snorím" (ako možno vyčítať z môjho nick-u tak ich lovím ;) ), žijem v lokalite kde je veľká koncentrácia úradov, obchod a služieb a MČ vytvorila dosť veľké množstvo parkovacích státii, napriek tomu v čase medzi 7.-15. a potom kedykoľvek po 22. bolo nájdenie voľného boxu heroickým výkonom a samozrejme, len na našej ulici stáli 2 vraky, a na ďalších 2 uliciach po 1. A my, ešte žijúci vlastníci áut sme parkovali 3-4 ulice od bydliska (pozn. autora, nie som ten čo ho potrebuje mať pod oknom,alebo v obývačke, ale prešliapať 500-600 metrov nie je ono s nákupom a pod.) a tak som sa jedného dňa že pomôžem svojmu okoliu a po 2-3 rokoch sa to podarilo. Dodám, že aj MČ medzičasom začala konať. ;) K tej Polícii dodám len to, že žiaden príslušník PZ nevykonáva takúto činnosť, robili to nanajvýš tak chlapci z V.B. ;) A ak si všimnete, tak od nahlásenia po odťah vozidla prejdú tak zväčša 2-3 roky takže tí čo boli v nemocnici sa uzdravili sa, za volant si už nesadnú, ale majú dobrý pocit, že ho majú pod oknom a zapadá špinou. Na margo tých známok, mám 4 albumy, ale na prezretie som si vodil spolužiačky. A zábavka to nie je, ale politicko-náboženské presvedčenie. Krásny deň a slnko v duši.
24. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Nie každé vozidlo, ktoré má neplatnú technickú či emisnú kontrolu je možné považovať za vrak. Samospráva ani jej zložka - mestská polícia nie sú oprávnené to skúmať. Taktiež sa nedá spomínané vozidlo považovať za vrak, pretože vizuálne nejaví známky vraku, resp. starého vozidla - rozbité okná, spustené pneumatiky, korózia a podobne. Vozidlá, ktoré nemajú platnú vyššie spomínané kontroly by mali riešiť pri dopravných kontrolách príslušníci štátnej polície, resp. autá, ktoré sú považované za vrak a majú evidenčné číslo (ŠPZ) sú v kompetencii Okresného úradu, odboru pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie, ktorému sú takéto nálezy postúpené.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
28. november 2018

Martin U

Tento vrak už bol dávnejšie odstránený. Vyriešené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania