Plickova-trávnatá plocha-vyschnutá

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý
meno
Viera Hegedusova 18. mája 2021

Dobrý deň, nie som odborník, ani hejter, ale vyrástla tam tráva, a takisto tam rastie pár fialiek. Naozaj je potrebné to pokosiť? Veď tá tráva nemala ani 5cm, všetky fialky pokosene.... Je to miesto pod stromom,slnko sa tam takmer nedostane, nemá šancu to ani len narásť.... A hneď sa to skosi? Ani kosiť treba, ale zase všetko na "nulku" hlavne pod ihličnatým stromom, kde sú dve tri steblá....

18. máj 2021

orel skalný

Vyčísliť škody neodborným kosením... Zodpovednosť ???
18. máj 2021

Martin Uváček

Teraz keď skoro každý deň prší a potom svieti slnko? To si asi robíte srandu s týmto podnetom. Za mesiac máte trávu aj s fialkami naspäť.
18. máj 2021

Viera Hegedusova

Ako som písala, je to pod stromami, malo to veľkosť do 5cm a slnko tam nesvieti. Nie, nerobím si srandu, kosí sa a kosi sa všetko, hlava-nehlava. O to mi ide. Zostala holá zem.
19. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Naši pracovníci kosia zelené plochy celoplošne a nerozlišujú či sa medzi trávnatým porastom nachádzajú aj kvety. Dôvodom sú požiadavky miestnych obyvateľov na včasnú kosbu, ktorá je vzhľadom na počasie omeškaná približne o týždeň oproti harmonogramu.

V prípade, že máte ako obyvateľka záujem ponechať miesto nepokosené, tak je potrebné ho označiť napríklad drevenými kolíkmi s natiahnutým špagátom. Naši pracovníci pri kosbe takéto miesto obídu podobne ako takto obchádzajú iné občanmi, alebo samotnou mestskou časťou označené plochy.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania