Podháj-odstránenie bilboardu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Lamač

Vyriešený

Dvojitý bilboard vážne zavadzia boroviciam v raste, trebalo by ho podpíliť.

27. máj 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
04. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
10. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pozemok, na ktorom sa nachádza viacero takýchto "V-éčkových" billboardov je pozemok reg. "E" parc. č. 333/112, k.ú. Lamač. Pozemok je vo vlastníctve hlavného mesta a podľa údajov z oddelenia geodetických činností bol zverený do správy MČ BA - Lamač.
MČ môže mať na reklamné stavby uzatvorenú zmluvu, prípadne už rieši ich odstránenie. Podnet preto preposielame na MČ BA - Lamač.

S pozdravom
Kto? Mestská časť Lamač

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
10. december 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Lamač
22. december 2021

Odpoveď samosprávy

Mestská časť Bratislava-Lamač aktívne komunikuje so všetkými subjektami užívajúcimi pozemky vo vlastníctve alebo v správe mestskej časti za účelom umiestnenia reklamných zariadení. Aktívna komunikácia sa ukázala ako najúčelnejší postup pri ich odstraňovaní, pričom v niektorých prípadoch sa vypratanie nehnuteľností podarilo zabezpečiť bez ingerencie súdnej moci, v dôsledku čoho sa zamedzilo nutnosti vynaložiť ďalšie neodôvodnené náklady na vypratanie nehnuteľností. V prípade, ak aktívna komunikácia so subjektami neviedla k vyprataniu nehnuteľnosti v určenej lehote, mestská časť bola nútená pristúpiť k podaniu žaloby na vypratanie nehnuteľnosti.
Je nutné uviesť, že riešenie situácie súdnou cestou na základe podania žaloby o vypratanie nehnuteľnosti je z dôvodu zdĺhavosti krajným riešením, ku ktorému mestská časť pristupuje v prípadoch, kedy zo subjektívnych alebo objektívnych dôvodov nebolo možné zabezpečiť vypratanie nehnuteľnosti v určenej lehote.
Zároveň nie je možné opomenúť ani aktívne konanie tunajšieho stavebného úradu v predmetnej veci, ktorý v rámci svojej kompetencie a v súlade s príslušnými právnymi predpismi vykonáva všetky dostupné kroky smerujúce k zabezpečeniu odstránenia existujúcich reklamných zariadení.



Dôsledkom všetkých vyššie spomínaných krokov je, že v predmetnej lokalite, ktorá je zmieňovaná podnetom, došlo k odstráneniu 4 ks reklamných plôch v priebehu ostatných šiestich týždňov a v priebehu posledných dvoch rokov mnohých ďalších z územia celej mestskej časti. V tomto úsilí bude mestská časť naďalej intenzívne postupovať tak, aby došlo aj k odstráneniu predmetných reklamných plôch.
Kto? Mestská časť Bratislava-Lamač
Kedy? 2022

Marína Gorgheto
Referát komunikácie
16. jún 2022

Hayduke

podnet vyriešený, billboardy boli odstránené, ďakujeme

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.