Exnárova-Verejné služby-Nevhodný čas kosenia

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý
meno
Martin 31. mája 2021
https://youtu.be/JVFSnejvAPw

Dňa 30.5.2021 o 7.00 ráno, Exnárová - kosenie trávnikov v deň pracovného pokoja. Neúcta voči obyvateľom!! Ak je nutné vykonávať takúto pracovnú činnosť v nnedeľu, nech je to aspoň od 9.00.

31. máj 2021

NaTrnavke

nastudujte si co je den pracovneho pokoja, Paragraf 2 - https://www.zakonypreludi.sk/zz/1993-241#p2 V skratke, nedela nie je den pracovného pokoja, kludne mozu kosit.
01. jún 2021

Martin

Dobrý deň,
ďakujem za upozornenie na konkrétny zákon, ktorý upravuje dni pracovného pokoja, ale ako bežne čítajúci a zmýšľajúci človek si viem vydedukovať, čo vyplýva z uvedeného paragrafu, ktorý ste uviedli. V § 2 ods. 2) zákona č. 241/1993 Z. z. sa uvádza, že "ďalšie dni pracovného pokoja okrem NEDIEĽ sú tieto sviatky..." Z čoho jednoznačne vyplýva, že nedele sú (tak ako štátne sviatky a sviatky) dni pracovného pokoja.. to isté vyplýva aj z definície dňa pracovného pokoja, ktorý si viete "naštudovať" v § 94 ods. 1) zákona č. 311/2001 Z. z. (Zákonník práce), kde je uvedené "dni pracovného pokoja sú dni, na ktoré pripadá nepretržitý odpočinok zamestnanca V TÝŽDNI, a sviatky, ak osobitný predpis neustanovuje inak". Nabudúce Vám odporúčam najprv si prečítať celé znenie a aj súvisiace právne predpisy a nie iba začiatok nejakej vety v zákone. Pekný deň.
02. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

veľmi nás mrzí, ak Vás kosenie vyrušovalo v nedeľu ráno. V takýchto prípadoch Vás prosíme o trpezlivosť a pochopenie, keďže Ružinov má cca 160ha zelene, nie je možné vykonávať údržbu v čase, ktorý vyhovuje všetkým. Zohľadňovať musíme ja počasie, keďže v daždi a tesne po, keď je mokrá tráva, kosiť nemôžeme a ako viete, uplynulé týždne boli veľmi daždivé. Ďakujeme za porozumenie.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania