Roľnícka-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Monika 08. novembra 2021

Dobrý deň, poprosím vás o vyriešenie zrkadlovej križovatky na Roľníckej ulic, kde sa pripája Rybničná a ul. Pri mlyne. Neustále tam dochádza k dopravným nehodám. za posledné dva mesiace tam došlo k minimálne 4 zrážkam. Zrkadlo tam nestačí, treba tam dať semafor, alebo inak prreorganizovať križovatku. Táto križovatka patrí k najnebezpečnejším vo Vajnoroch. Tento problém nahlasujeme už 8 rokov a stále sa s tým nič neurobilo. Prosím vyriešte to čím skôr, kým sa tam nestane smrteľné nešťastie. Vopred za riešenie ďakujeme.

09. november 2021

Monika

Rada by som ešte doplnila, že od času kedy som tento podnet zaslala (začiatok septembra) som si dala z odboru dopravných nehôd vytiahnuť štatistiku nehodovosti za posledné dva roky Aj napriek pandémii sa za posledné dva roky stalo na tomto úseku 41 dopravných nehôd v roku 2020 a ku koncu septembra 2021 to bolo 40 nehôd. Dá sa predpokladať, že nie všetky nehody boli zaevdiované, nakoľko sa stáva že nie vždy sa k nehode privoláva polícia. V nadväznosti na uvedené s dovolím povedať, že štatisticky sa na tomto úseke udeje na týždennej báze nehoda, Domnievam sa, že vzhľadom na výsledky toto miesto patrí k najnehodovejším úsekom na celom Slovensku a je potrebné aby sa to začalo urgentne riešť. Po porade s dopravnými inžiniermi vidia ako najvhodnejšie riešenie osadenie semaforu. Poteší ma však akékoľvek účinné riešenie, ktoré posilní bezpečnosť a zabráni stratám na životoch.
24. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania