Parkovanie na Prokofievovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Magdaléna Ivanovič 03. októbra 2011

Nerozumiem ako sa mohlo toto miesto označiť za parkovacie miesto, keďže je umiestnené priamo pred chodníkom. Takéto parkovanie auta absolútne zamedzuje prechod z chodníka na ďalší chodník a chodec (najmä matka s kočíkom) je nútený prechádzať po tráve, čo je oveľa horšie keď je blato,alebo sneh. Som matka dvoch detí, pravidelne tadiaľ chodievam s kočíkom či už do ZS Fedinova-ku ktorému chodník smeruje alebo pokračujem ďaľej.

22. november 2011

Michal

Tak ako to vyzerá, na tento podnet sa zabudlo? Zima sa blíži, blato a sneh budeme mať častejšie ako cez leto. Takže hor sa obuť bagandže a veľké pneumatiky na kočíky a nejako to prežijeme... :/
09. december 2011

Odpoveď samosprávy

Chodník na pozemku parc. č. 3365/4, ktorý spája Fedinovu ulicu s Prokofievovou, špeciálny stavebný úrad v rámci prenesených kompetencií na mestskú časť Bratislava - Petržalka nepovoľoval.

Podľa miestnej obhliadky ide o stavbu zrealizovanú už dávnejšie. Je možné, že ju povolil ešte Okresný úrad Bratislava V, t.j. v čase keď sa takéto stavby povoľovali na základe ohlásenia drobnej stavby a v takom prípade nebola ani povinnosť vložiť po zrealizovaní stavby geometrický plán do katastra, čo by vysvetľovalo to, že nie je v katastrálnej mape zakreslený.

Realizáciu vodorovného dopravného značenia – vyznačenie pozdĺžneho parkovania na Prokofievovej ulici, bolo realizované v roku 2009 na základe odsúhlasenej zmluvy o dielo zodňa 30.6.2009. Mestská časť Bratislava-Petržalka na základe podnetu vypracovala návrh zmeny organizácie dopravy, ktorý v novembri prerokovala v komisii prevádzky dopravy pri Magistráte hlavného mesta SR Bratislavy a na základe schválenia mestská časť zadala realizovať zmenu organizácie dopravy na zamedzenie parkovania v predmetnom mieste.

Aj napriek tomu, že od 15.11. vzhľadom k zimnému obdobiu sa vodorovné značenie (VZ) nerealizuje, zadali sme dodávateľovi dopravného značenia prácu vykonať. Avšak do konca novembra nebolo možné vodorovné značenie zrealizovať z dôvodu parkovania motorového vozidla na danom mieste. V decembri vyznačenie VZ znemožnili nevhodné poveternostné podmienky.

Po dohode s dodávateľom bude vodorovné dopravné značenie na Prokofievovej ulici zrealizované hneď ako to bude možné pri vhodných poveterných podmienkach, aj pred 31.3.2012 (čo je koniec zimnej sezóny). Znamená to, že v danom mieste bude namaľované vodorovné dopravné značenie V13 (šrafované biele pásy), ktoré tu zakazujú státie vozidla, čím jepre občana umožnený voľný prístup k chodníku.

Mária Grebeňová-Laczová, tlačová tajomníčka MČ Petržalka
21. marec 2012

Magdaléna Ivanovič

Píšete, že "Po dohode s dodávateľom bude vodorovné dopravné značenie na Prokofievovej ulici zrealizované hneď ako to bude možné pri vhodných poveterných podmienkach, aj pred 31.3.2012 (čo je koniec zimnej sezóny).". Kedže je už pekných pár dní počasie pekné a poveternostné podmienky taktiež a stále sa nič nedeje, znamená to že najneskôr do toho 31.3.21012 sa vodorovné dopravné značenie určite zrealizuje?
21. marec 2012

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, ďakujeme za pridanie aktualizácie, o stanovisko MČ Petržalka sme požiadali a bude zverejnené hneď ako obdržíme odpoveď.
21. marec 2012

Magdaléna Ivanovič

Dobrý deň, ďakujem aj ja za reakciu.
23. marec 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmet podnetu je vybavený podľa požiadavky – foto v prílohe – na Prokofievovej ulici – zrealizovane zamedzenie parkovania, dnes sa to dodávateľovi podarilo zrealizovať.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka

24. marec 2012

Magdaléna Ivanovič

Dobrý deň, ďakujem za vyriešenie podnetu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania