Bezohľadnosť stavebných firiem

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Anna 25. septembra 2014

1) Stavba Bowlingovej haly – odpad mimo stavebný dvor, zapáchajúce prenosné WC pod oknami obyvateľov. Je toto v súlade s normami, hygienickými predpismi? Foto je 18.9.2014
2) Za plotom v ľavo na obrázku je stavba plavárne a tam zas ďalšie WC a zas v tesnej blízkosti obytného domu. Čo na to hygienik, dozorný orgán ktorý stavbu povolil? Pracovníci Metrostavu zaberajú aj tak nedostatočné miesto na parkovisku pre obyvateľov, kde nie len parkujú firemné (predpokladám) autá, ktoré koľkokrát nechajú naštartované, ale používajú to aj ako vstup na stavbu pre bágre a nákladné autá na odvoz zeminy a sute a najnovšie začali používať trávnatú plochu na prejazd svojich vozidiel. Prečo zasahujú do života obyvateľov dvoch stavieb aj z tejto strany? Máme tam málo prachu, špiny, smradu? Musí byť zdevastované všetko okolo? Napríklad aj cez celý víkend 20.-21.9.2014 pod oknami hluk zo stavebných mechanizmov Vie si niekto z kompetentných vôbec predstaviť v takých podmienkach žiť a relaxovať?

07. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zhotoviteľ, ktorým je Metrostav Slovakia, a.s., je pod prísnou kontrolou vzťahujúcou sa k dodržiavaniu príslušných bezpečnostných a hygienických predpisov. Zhotoviteľa sme inštruovali, aby práce počas víkendu čo najviac obmedzoval (najmä práce náročné na hluk, prašnosť a pod.). Práce počas sviatkov a nedieľ nevykonáva. Zároveň sme ho inštruovali, aby čo najmenej obmedzoval komfort obyvateľov žijúcich v tesnej blízkosti stavby. Dôrazne vyžadujeme, aby zhotoviteľ ukončil práce v predpokladanom termíne apríl 2015, aby bol život obyvateľov v okolitých bytových domoch ovplyvnený stavbou čo najkratší čas. Prosíme obyvateľov o trpezlivosť a strpenie čiastočného dočasného diskomfortu, ktorý bude po zrealizovaní projektov vynahradený novými možnosťami športového vyžitia vo svojom blízkom okolí. V čase našej kontroly tam už neporiadok z fotografie nebol.

Mestská časť Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania