Jesenne cistenie ulic a chodnikov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Martin Bak 07. októbra 2014

Dobrý deň
Prišla jeseň a na vajnorských cestách, chodníkoch a v parkoch je množstvo neodhrnutého lístia. Prídu dažde, potom prízemné mrazy, a na opadanom lístí sa bude dobre šmýkať a padať.
Rovnako tak vidno, ako na priloženej fotografii, že obruvníky ciest a chodníkov neboli už dlhšiu dobu čistené.
Zatiaľ som na jeseň nevidel, že by sa obec čistila alebo upratovala. Neplánuje MiÚ zorganizovať jesenné upratovanie, možnosť privyrobiť si by určite mnohí ocenili, v iných MČ nezamestnaní 2x ročne upratujú, čistia a kosia zeleň.
S pozdravom
Mgr. Martin Bak

07. október 2014

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Mgr. Bak,

ďakujeme Vám za Váš podnet a k skutočnostiam v ňom uvedeným si Vám dovoľujeme uviesť nasledovné :
- čo sa týka upratovania lístia, toto sa robí pravidelne na priestranstvách v správe MČ pri zabezpečovaní kosenia a na komunikáciách priebežne postupne (už sme aj začali), podľa našich kapacitných možností. Na zlepšenie tohto stavu naša Mestská časť Bratislava – Vajnory plánuje v blízkej dobe zakúpiť viacúčelové zametacie vozidlo.
- To isté sa týka aj krajníc, tieto sa zatiaľ priebežne čistia na najviac zarastených miestach opäť ale len v rámci našich kapacitných možností. Táto situácia by sa mala radikálne zmeniť po zakúpení vyššie uvedeného mechanizmu,
- K tretej časti Vášho podnetu musíme s poľutovaním skonštatovať, že napriek podpísanej zmluve o spolupráci s príslušným úradom práce a napriek výzve úradu práce obyvateľom našej MČ, ktorí poberajú dávky v hmotnej núdzi, neprejavil nikto záujem, až na jednu výnimku (túto si odpracovať formou verejnoprospešných prác). Momentálne v našej MČ pracujú na základe dohody dvaja aktivační pracovníci, ktorí sú však z iných mestských častí.

Na záver by sme Vás chceli ešte raz ubezpečiť, že urobíme všetko pre to, aby nám padajúce lístie nespôsobovalo problémy a neznehodnocovalo vzhľad našej Mestskej časti Bratislava – Vajnory.

S pozdravom

Ľubomír Krištofič
vedúci oddelenia HS, NHIM, IHM
MČ Bratislava - Vajnory
27. október 2014

Mgr. Martin Bak

Dobrý deň pán Krištofič
Jeseň pokročila a lístia je na chodníkoch a cestách čoraz viac. Dnes rámo bola pred škôlkou na chodníku na Koniarkovej ul (z ktorej je aj foto pripojená k podnetu) súvislá vrstva opadaného lístia a ihličia.
Predpoveď SHMÚ pre Bratislavu pre noc na tento týždeň je v rozpätí -2´C - 3´C. Ak naprší a primrzne, bude to nebezpečné, najmä pre deti a starších.
Prosím aby ste zabezpečili očistenie aspoň chodníkov a to aspoň v tých najzaťaženejších lokalitách (školy, škôlky, zastávky MHD, občianska vybavenosť).
Ako ste pokročili so zakúpením zametacieho vozidla? Prečo nebolo obstarané tak aby bolo na jeseň už plne k dispozícii? Upratanie je predsa možné zabezpečiť aj zapožičaným vozidlom alebo ako službu od dodávateľa (napr. ASA).
S pozdravom
Mgr. Martin Bak
28. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Mgr. Bak,

jesenné obdobie spravidla zvyšuje nároky na zabezpečenie čistoty chodníkov a ciest. Preto sa snažíme zabezpečiť ich čistotu v rámci našich terajších možností. Každý deň sa voľnými kapacitami snažíme zabezpečiť čistotu na najviac znečistených komunikáciách. Preto Vám ďakujeme za Váš podnet a priebežné vyčistenie inkriminovaného úseku zabezpečíme zajtra t.j. 28.10.2014.

Čo sa týka nákupu čistiaceho stroja, jeho nákup je v štádiu zabezpečenia. Nakoľko sa jedná o investíciu väčšieho rozsahu, obstaranie sa musí riešiť v zmysle platnej legislatívy formou verejného obstarávania.

Ešte raz Vám ďakujeme za Váš podnet, ktorý tiež prispeje k zlepšeniu životného prostredia v našej mestskej časti.

Ľubomír Krištofič,
vedúci oddelenia HS, NHIM, IHM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania