Ružinovská-zvislá značka-neaktuálna

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
PeteR 31. októbra 2021

Dobrý deň,
Zástavka MHD na ružinovskej ulici má jeden veľmi pekný architektonický prvok. Je ním obchádzka pre cyklistov aby nejazdili cez zástavku. Je to vidno aj na mape OSM (so zapnutou cyklovrstvou, vid príloha)

Dopravné značenie bolo pred časom upravené tak, aby cyklistov posielalo cez zástavku. To tam nechal zmeniť zamestnanec dopravného inšpektorátu ktorý chce aby zbytočne vznikali konflikty medzi cyklistami a ľuďmi čakajúcimi na MHD v priestore na tom určenom? Jedná sa o príkazovú značku, a podľa platnej legislatívy nesmú cyklisti obchádzať zástavku, aj keď to ten cykloobchvatík umožňuje.

Dajte tam prosím normálne značky, aj so šípkou nech môžeme mať bezpečnejšie cesty a cestičky či chodníky.

S pozdravom,
Peter.

31. október 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
03. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
23. február 2022

PeteR

Dobrý deň,
Z druhej strany to môže vyzerať oveľa vyesvetľujúcejšie.

Horný cykloobchvat je značený ako chodník pre peších, a je tam vidno aj značku prechod pre chodcov (cez chodník pre chodcov).

Keď tú zástavku pred pár rokmi opravovali, tak tam dali opačne značky. A doteraz to nikto kompetentný nebol za tie roky skontrolovať. Ani pri kolaudácii.

#DobráPráca.
24. február 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
01. máj 2022

PeteR

Dobrý deň,
A ozvali sa zo samosprávy, alebo to zamietli pod koberec?

Lebo umiestniť dopravné značky ktoré posielajú cyklistov priamo cez zástavku sa mi zdá nevhodné, najmä ak tam bola a stále je pôvodná obchádzka pre cyklistov ktorú nesmú použiť.

Niekto na magistráte asi veľmi nenávidí chodcov a cyklistov, že im vytvára miesto na strety, a používa k tomu nevhodné dopravné značenie.
02. máj 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
16. máj 2022

PeteR

Dobrý večer,
Za vyše pol roka sa k tomuto znehodnotenému dopravnému značeniu nik z kompetentného oddelenia nevyjadril. Môžem to prosím brať za potvrdenie že MNV podporuje zvýšenie rizík stretov peších a cyklistov len preto že kompetentná osoba je škodoradostný autíčkár?

Vďaka za potvrdenie,
Peter.

PS: Rád to vyjadrenie odcitujem ak príde k akémukoľvek stretu. Či už názorovému, alebo k fyzickému.
19. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili, ubezpečujeme Vás však, že na ňom pracujeme a o riešení vás budeme informovať.
Ďakujeme za trpezlivosť a za to, že nám pomáhate spraviť naše mesto krajším a lepším m(i)estom pre život.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
21. máj 2022

PeteR

Dobrý deň,
Samozrejme že tomu verím. Toto nezmyselné dopravné značenie je na mieste od kedy sa pred niekoľkými rokmi cementovalo stojisko zástavky. Odvtedy to kompetentným ľuďom len vyhovuje. Teda až na drobnosť, pred cca rokom vymenili cedule za modernejšie, ale nezmysel prikazujúci cyklistom jazdiť cez zástavku a zároveň zakazujúci im využívať účelne vybudovanú obchádzku zástavky ostal.

A nik z kompetentných sa na to nebol pozrieť ani pri kolaudácii. Tie sa v Ružinove zásadne robia od stola, bez terénnej obhliadky.
15. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dopravné značenie v priestore považujeme za aktuálne, neplánujeme jeho zmenu ani doplnenie. V úseku je v smere jazdy do centra umiestnená dopravná značka 221 Cyklistická komunikácia, ktorá označuje cestičku pre cyklistov vpravo od vozovky bypasu poza zástavku, pre obídenie zastávky v prípade jej obsadenosti vozidlom MHD, prípadne vyčkávajúcimi chodcami. Nasleduje značka 222 Spoločná cestička pre chodcov a cyklistov, umiestnená vpravo od vozovky spoločnej cestičky pre chodcov a cyklistov, vedúcej priamo do centra, pričom platí § 55 Zákona o cestnej premávke, Osobitné ustanovenia o cyklistoch, odsek (6) Ak je zriadená cestička pre chodcov a cyklistov označená príslušnou dopravnou značkou, cyklista nesmie ohroziť chodca.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
15. jún 2022

PeteR

Dobrý deň,
V tom prípade znovu odporúčam aby to niekto z magistrátu išiel skontrolovať priamo do terénu aby overil či papiere sedia so skutočnosťou, a kolaudácia zas nebola od stola ako obvykle. Dopravné značenie tam naozaj posiela cyklistov cez zástavku, a nie cez obchvat (bypass) okolo zástavky. Tento nezmyselný stav je od času keď bola pred rokmi daná zástavka zrekonštruovaná (cementovanie stojiska autobusov nech sa neničí asfalt).

Ostatne, je to priamo vidno aj na fotkách.

S pozdravom,
Peter
16. jún 2022

PeteR

Dobré ráno,
Dovolím si upresniť, že pri danom cykloobchvate okolo predmetnej zástavky sú príkazové značky, tie v tomto prípade nariaďujú cyklistovi použiť cestičku pre cyklistov a chodcov. Zo západu je umiestnená značka smerom cez zástavku až za odbočkou cykloobchvatíku. Takže podľa dopravnej vyhlášky cyklista musí ísť cez zástavku, a zároveň nesmie použiť účelovo vybudovaný cykloobchvatík. To je vidno hneď na prvej fotke.

Výklad dopravnej vyhlášky, ktorý poskytla samospráva, je tým pádom (slušne povedané) zavádzajúci, a podnecuje aj ku porušovaniu dopravných predpisov.

Kolaudáciu od stola potvrdzuje aj fakt, že samosprávou spomínaná značka 221 Cyklistická komunikácia (označujúca cestičku pre cyklistov) sa pri danej zástavke nenachádza. Najbližšia je až pri jazere Štrkovec, kde smerom na sever odkláňa cyklistov od pomalej zóny pri jazere, aby jazdili smerom na Sabinovskú ulicu. Tam sa aj stráca keďže Cyklospojka Sabinovská je len v štádiu predbežného plánovania.

S pozdravom,
Peter

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania