Hálková - Arogantné parkovanie pred sídlom mestskej polície

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 31. októbra 2014

Priamo pred okrskovou stanicou mestskej polície Nové Mesto na Hálkovej ul. takto parkujú autá mimo vyznačených parkovacích miest. Podľa zákona má vodič parkovať tak, aby čo najlepšie využil parkovacie miesto - prečo tieto autá nikto nerieši keď tak zjavne nerobia a parkujú na chodníku?

31. október 2014

zelen bengo

ostalo 1,5m volneho na chodniku? tak co doprdele chcete? aspon je viac miesta na ceste...
31. október 2014

Odkaz pre starostu

@zelen bengo - Prosím Vás o slušnú diskusiu bez jemných alebo hrubších vulgarít. Ďakujem.

Administrátor OPS pre MČ BaNM
31. október 2014

ján

ludia su taki drzi!
01. november 2014

Anonymný uživateľ

zelen bengo: chceme aby tie auta parkovali kludne na celu sirku chodnika, ved hlavne je ze auta budu mat na ceste viac miesta (co tam po chodcoch) a potom nech tvoja zena s tvojim deckom musi ist z chodnika, na ktorom nie je dostatok mieste na cestu kde ju s kocikom a tvojim deckom zrazi auto...chodnik je od slova chodit, nie parkovat..
a ano, strasna zivotna uroven a moralka ludi je na zapad od Slovenska, kde si chodniky vazia a plati na nich zakaz parkovania, kde ludia bojuju za kazdu pesiu zonu, kde ludia bojuju za rozsirovanie chodnikov a obmedzovanie automobilovej dopravy...napchaj si jedno auto kludne aj do bytu a v spalni si cez noc nastartuj motor, nech bude do rana o jedneho obmedzovaca chodcov menej...
a len pre pripadne utoky - som vlastnikom auta a pravidelne na nom jazdim, ale aj napriek tomu sa snazim vyuzivat vsetky mozne alternativne druhy dopravy, nikdy si nedovolim zastavit na chodniku a nikdy si endovolim obmedzovat nim chodcov, parkujem len na parkovisku lebo to je odvodene od slova parkovat...
01. november 2014

ján

parkovisko=parkovanie!
03. november 2014

mravec

to Anonymný užívateľ : taktiež nie som zástanca takéhoto parkovania , pretože autá majú stať vo vyznačených miestach , alebo aspoň približne v nich . Hlavne keď to je pred budovou mestskej polície , mali by byť aj pokutovaní...Ako vidieť , stačí ak sa nájde jeden takýto dobrodruh a postaví sa na chodník , ostatní to po ňom veľmi rýchlo opakujú...K tomu čo píšete , že si nikdy nedovolíte stáť na chodníku a obmedzovať tým chodcov Vám poviem len jedno : skúste si vyskúšať ráno situáciu , keď veziete svoje dieťa do škôlky autom , nie preto , že by ste boli pohodlný , ale preto , že chcete usporiť čas...parkovanie v jednosmerke je úplne obsadené parkujúcimi autami ( je cca 7.05 a je ešte skoro , preto veľa áut ešte nejakú chvíľu budú stáť na svojom mieste ) a vy chcete čím skôr zaparkovať...Mesto ani škôlka sa nedohodli na vyznačení určitého počtu parkovacích miest priamo pre škôlku z určitou dobou státia . Ponáhľate sa a nemáte kde zaparkovať - jedine na chodníku , pričom ten je dosť široký a ostane na ňom v pohode 1,5 metra...Čo myslíte , čo urobím ? Budem kľučkovať ďalej a točiť sa dokola ( jednosmerka ) pokiaľ nenájdem miesto alebo to zaparkujem na 5 min na chodník a odvediem dieťa do škôlky ? Áno presne to spravím , nakoľko nemám veľa času ani nafty na to , aby som sa ako d vozil dookola . A predstavte si , že je to každodenne opakujúca sa situácia , ísť skôr nehrozí , škôlka je otvorená až od 7.00 . A teraz mi povedzte , čo urobila mestská časť preto , aby sa niečo zmenilo ? Koľko nových parkovacích miest vybudovala mestká časť na takýchto kritických úsekoch ? Prečo si niekto nerobí svoju robotu poriadne ? ( ja keď si ju nerobím a spravím chybu , dostanem zrážku zo mzdy , ak ju spravím opakovane , skončím na úrade práce) .Takže mi tu nehovorte o tom , ako by ste na chodníku nezaparkovali a neobmedzovali tým chodcov...V celej Bratislave nikto parkovanie nerieši , áut je stále viac a viac a ľudia nemajú kde parkovať ( chodník je často jediná možnosť , alebo ostáva len porušenie predpisov ) . Som zvedavý , ako by ste podobný problém riešili vy . A nehovorte mi , že mám ísť pešo , pešo idem vtedy , keď svoje dieťa vyzdvihnem zo škôlky , ale ráno ísť pešo nemôžem , pretože nepracujem v Bratislave...tak len tak taký menší príklad .
03. november 2014

adam kovac

zelen bengo nebud arogantny!!!
30. január 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

kontaktovali sme zadávateľa podnetu s otázkou na stav riešenia.

S pozdravom,
Vladimír Šarčevič
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
27. február 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Nové Mesto
01. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet bol vyriešený. Autá už parkujú vo vyznačených boxoch.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania