M. Schneidera Trnavského-chodník-výtlk

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Eva Sandorova 28. februára 2022

Chodník a parkovisko pri Dome služieb na ul. M. Schneidera Trnavského sú v žalostnom stave- výtlky, betón vydrolený na štrk, zničené, resp. žiadne obrubníky. Tak frekventovaný úsek a hneď pri hlavnej ceste, mimochodom pekne opravenej vďaka rekonštrukcii električkovej trate a novým zastávkam, v takomto stave nikomu z kompetentných nevadí? Pozemok je vo vlastníctve Magistrátu parc.č. 2811/18 k .ú. Dúbravka, ale možno ho má v správe mestská časť Dúbravka. Denno denne tam parkujú autá, čo využívajú služby Domu služieb a takáto vizitka. Priestor verejný, ale vyzerá akoby nikomu nepatril.

01. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Máte pravdu, uvedený priestor potrebuje rekonštrukciu. Celkovo Dom služieb, jeho bezprostredný vzhľad ako aj najbližšie okolie nevyhnutne potrebujú zmeny. Dom služieb je súkromným majetkom a má takmer dve desiatky majiteľov, ktorí dlhodobo nedokážu nájsť spoločnú reč a zahájiť jeho opravy.
Pozemky v jeho okolí sú vo vlastníctve magistrátu. Už v lete 2019 mestská časť spracovala a predložila na magistrát materiál s nevyhnutnými opravami rekonštrukciami magistrátnych pozemkov. Aj toto parkovisko a vydláždená plocha pri Dome služieb boli jeho súčasťou. Na rekonštrukciu dlažby a oživení priestoru smerom k Žihadielku magistrát pracuje a pripravuje návrhy. Oprava parkoviska zrejme prioritu nedostala a doteraz ju nezrealizovali. Podrobnosti o plánoch na jej opravu nepoznáme.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania