Velkoplošná obrazovka na Trnavskom mýte

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Tomas 08. decembra 2014

Dobry den,

viem, ze sa na tomto fore podnet ohladne tejto velkoplosnej obrazovky uz viac krat diskutoval avsak zaujimalo by ma ako sa situacia medzicasom vykristalizovala. Mesto uz roky (ne)uspesne bojuje proti vizualnemu smogu, ktory je na Trnavskom myte ci Kamennom namesti uz doslova neunosny a neslavne zname trojnozky su prave na Trnavkom myte doplnene obrovskou LED obrazovkou.
V zimnom obdobi kedy je tma uz od neskorsieho popoludnia svieti z tejto obrazovky hodiny silne a ostre svetlo a mnohym naviac znemoznuje kludny spanok kedze im toto neprijmne svetlo prenika do izieb ci spalni.

Rozumiem, ze vo velkomestach su ulice, kde je takato forma reklamy bezna a dokonca sa niekde stala vyhladavanym turistickym artiklom, vid. 5th Avenue v New Yorku. Otazka je ci sa chceme v Bratislave priblizit uspesnym metropolam takymto sposobom alebo radsej fungujucou dopravou ci modernymi dopravnymi stanicami.

Otazka teda stoji nasledovne: planuje mesto, resp. mestska cast Nove Mesto vykonat adekvatne kroky, aby ochranilo zaujmy svojich obcanov alebo su zaujmy sukromnej spolocnosti nadradene a dolezitejsie ako blaho a spokojnost obcanov?

Dakujem za odpoved a prajem uspesny den,

Tomas

07. apríl 2015

Emil

Pan Tomas,

v Ikea predavaju rolety, ktore teraz su vo vypredaji, alebo vbehni do prvej realitky a oni Ti pohladaju nove byvanie. Na Trnavskom myte ich mas niekolko. Si v meste a nie v Raci pri lese.
30. september 2015

Rudolf Kusý

Ak je pod veľkoplošnou obrazovkou myslená obrazovka na Tržnici, tak stav je nasledovný:
a.) obrazovka nahradila reklamu Coca Coly,
b.) na rozdiel od iných obrazoviek (napríklad na Istropolise) sme žiadali, aby prešla stavebným konaním, teda aj statickými posudkami a kontrolou zo strany hygieny,
c.) tri krát sme sa stretli s firmou, naposledy v apríli-máji, kedy znížila jas, takže je menej intenzívny, než na obrazovke na neďalekom Centrály.

Od mája nie sú žiadne sťažnosti od okolitých obyvateľov.

S úctou


Kusý
22. jún 2021

Martin Uváček

Podnet nateraz vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania