Zmena prednosti na križovatke Beniakova - J. Stanislava

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Kristina 04. decembra 2014

Dobrý deň! Mala by som návrh na zlepšenie prehľadnosti križovatky ulíc Ferdiša Kostku, Beniakova a Jána Stanislava, ktorá sa výrazne zhoršila po pridaní parkovacích miest na Beniakovej ulici. Šoféri odbáčajúci vľavo, a teda prichádzajúci na Ulicu Jána Stanislava, ako napríklad ja, tu dnes musia dať prednosť autám prichádzajúcim z jednosmernej Beniakovej ulice. Predovšetkým večer však do Beniakovej nie je takmer žiaden výhľad kvôli autám stojacim v podstate v križovatke na kraji cesty. Často sa musím do križovatky vystrčiť až tak, že potom majú problém ma obísť alebo musím cúvať. Bolo by preto podľa mňa výhodnejšie urobiť zo smeru Ferdiša Kostku - Jána Stanislava hlavnú cestu, aby museli dávať prednosť autá prichádzajúce z Beniakovej, nakoľko ich výhľad do križovatky je lepší. To nehovorím o tom, ako mnohí šoféri z Beniakovej režú zákrutu tak veľmi, že mi takmer oškrú predný nárazník... To by taktiež vyriešilo, keby museli zastať a dať prednosť. Pridávam fotky súčasnej situácie. Ďakujem za zváženie môjho nápadu!

05. december 2014

Kristina

Ospravedlnujem sa za preklep, pri prichode z F. Kostku na J. Stanislava odbacame vlavo, nie vpravo :-)
05. december 2014

Admin KV

Ďakujem za upozornenie. Chybu v popise podnetu som opravil.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
08. december 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za zaujímavý podnet. Situáciou sa budeme zaoberať a predložíme ju do rokovania komisie Verejného poriadku, bezpečnosti a dopravy na posúdenie. V prípade súhlasu bude následne vypracovaný Projekt zmeny organizácie dopravy, ktorý musí odsúhlasiť Krajský dopravný inšpektorát a Hlavné mesto SR Bratislava ako orgán na určenie dopravného značenia.

V prípade potreby sa neváhajte obrátiť priamo na adresu miestneho úradu.

Patoprstý
MÚ Karlova Ves
08. december 2014

Kristina

Ďakujem miestnemu úradu za odpoveď a budem rada, ak budete o prípadnej realizácii stručne informovať aj pod týmto podnetom.
01. február 2015

obyvateľ

Neviem, prečo má niekto pocit, že na predmetnej križovatke vidieť lepšie zhora pri odbočovaní vľavo alebo jazde rovno, ako zdola pri odbočovaní vľavo. Myslím si, že je to práve naopak, autá prekážajú vo výhľade obom vodičom rovnako, pretože Beniakova je jednosmerka a teda auto prichádzajúce z Beniakovej ide v úzkej ceste pomedzi zaparkované autá po oboch stranách a auto odbočujúce z F.Kostku vľavo NEMÁ ŠANCU vidieť skôr, ako mu vojde do jazdnej dráhy... F.Kostku je zberná ulica pre celú veľkú oblasť (Ľ.Fullu, Beniakova, Nad Lúčkami, Veternicová, Hlaváčiková) smerom dolu do Karlovej Vsi, na rozdiel od jedinej ulice J.Stanislava), a preto robiť hlavnú cestu z F.Kostku smerom do J.Stanislava je zvrátený nápad a výsledkom nemôže byť nič iné, ako séria nehôd. Skôr by mala byť hlavná z Beniakovej do F.Kostku alebo jednoducho zrušiť hlavnú cestu a radšej sa riadiť pravidlom pravej ruky, lebo pri tom množstve zaparkovaných áut všade naokolo si vodič dopravné značky ani nemá veľmi čas všímať. Autorka podnetu má právom pocit, že situácia v križovatke je z jej uhlu pohľadu otrasná, ale zmenou prednosti, ako navrhuje, sa rozhodne nezlepší.
17. máj 2015

Michal K.

navrhovana zmena je nezmyselna, kedze po beniakovej prichadza do krizovatky radovo viac aut ako po f.kostku. existujuca znacka vedlajsia cesta je zbytocna, pretoze auta prichadzaju z beniakovej sprava a maju aj tak prednost. auta z j.stanislava musia odbocit vpravo, takze im prednost davat netreba.
je pravdou, ze parkujuce auta zaclanaju vyhlad. stoja v krizovatke a tym porusuju predpisy, takze je treba volat mestsku policiu. zo skusenosti viem, ze to je nekonecny boj. pomohlo by osadenie zrkadla, aby bolo lepsie vidiet z ulice f.kostku smerom na beniakovu.
22. jún 2015

Jana

Na neunosnu situaciu na krizovatke Beniakova - J. Stanislava - F. Kostku som upozornila starostku i mestsku policiu mailom asi pred dvomi tyzdnami. Zaroven som upozornila a poziadala o riesenie krizovatky F. Kostku - Nad luckami, kde auta parkuju bez problemov v krizovatke!! Mestska policia nic. Dava papuce inde, len neviem, ci existuje nebezpecnenjsie miesto.
22. jún 2015

Jana

Zmenu prednosti nechajme dopravnym inzinierom, iste to vedia vyriesit lepsie. Co tak najprv dostat auta z krizovatiek? A navrhujem zjednosmernit Jana Stanislava. Skuste prechadzat popri Majaku denne...
22. jún 2015

Michal K.

neunosna situacia je vsade a v kazdej krizovatke parkuju auta. pomaly kazde tretie auto parkuje v rozpore s predpismi. musite volat mestsku policiu, sami od seba papuce nedavaju, iba na podnet obyvatela.
23. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

opakovane sme sa pokúšali vyriešiť situáciu s výhľadom do križovatky podaním návrhov do Operatívnej komisie pre dopravné značky a dopravné značenie na Magistráte a to ako v tejto križovatke, tak v križovatke F. Kostku - Nad lúčkami. Navrhovali sme napr. vodorovným dopravným značením V 12b (nástrek žltej čiary) obmedziť parkovanie v oblúkoch križovatiek. Operatívna komisia nám však návrhy z dôvodu duplicity, keď už všeobecnými ustanoveniami dopravných predpisov je v križovatkách zakázané zastavenie a státie, opakovane neschválila. Takisto nebol schválený projekt zmeny organizácie dopravy v podobe zmeny prednosti v jazde, keď neprehľadnosť v križovatke pre nesprávne zaparkované vozidlá nie je dostatočným a opodstatneným argumentom. Nakoľko takto zaparkované vozidlá porušujú dopravné predpisy, bolo občanom zo strany dopravných policajtov odporučené volať hliadky Mestskej polície.
V utorok, 29.9.2015, podáme ešte raz nový návrh projektu organizácie dopravy, v ktorom navrhneme riešenie spomenuté v diskusii pánom MIchalom Kišoňom, t.j. osadenie dopravných zrkadiel v oboch križovatkách. Verím, že tento návrh bude priechodný a konečne prispeje k bezpečnejšiemu prejazdu križovatkami.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
24. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na uliciach Nad lúčkami a Beniakovu sme osadili dopravné zrkadlá. Veríme, že budú slúžiť k spokojnosti vodičov a bezpečnému výjazdu z ulice Ferdiša Kostku na spomínané ulice.

Podnet je vyriešený.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
25. november 2015

Kristina

Ďakujem za vyriešenie podnetu! Som rada, že sa to podarilo :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania