Krizovatka Kvetnej a Mileticovej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Peter 26. januára 2015

Pri odbocovani z Kvetnej ulici na Mileticovu je casto tieneny vyhlad kvoli autam parkujucim na prilahlej ploche vedla cesty. Vychadzajuce auta z Kvetnej nevidia, ci po Mileticovej prichadza vozidlo. Tesne pred touto krizovatkou sa mileticova ulica rozsiruje na 2 pruhy. Navrhujem usmernit dopravu pred krizovatkou len do jedneho, laveho jazdneho pruhu a pravy nechat na odbocovanie z Kvetnej. Doprava sa tak nespomali, druhy jazdny pruh sa akurat vytvori o cca 10 metrov neskor (na krizovatke z Kvetnou). Zabrani sa koliznym situaciam.

03. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Informovali sme o ňom príslušné príslušné oddelenie, ktoré sa Vaším návrhom bude zaoberať. Pracovníci oddelenia pracujú s návrhom, že ak vznikne v rozhľade pre vodiča prekážka upraví sa to bu´d dopravným značením, alebo dopravným zariadením.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou a marketingu
10. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, oddelenie dopravného inžinierstva preverilo Váš podnet. Podľa ich stanoviska parkujúce vozidlá tam nemajú čo robiť, pretože porušujú § 25 odsek 1 (d) zákona o cestnej premávke. Požiadame mestskú políciu o zvýšenie kontroly na križovatke Kvetná - Miletičova. Z tohto dôvodu nenavrhujeme na ulici Kvetná - Miletičova dopravné zariadenia - dopravné koly.
Dopravný prúd z križovatky Záhradnícka - Miletičova je veľký a rozšírenie pruhov ako je v súčasnosti je opodstatnené.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
30. apríl 2015

Peter

Dobry den,

§ 25 odsek 1 (d) hovori, ze:
"Vodič nesmie zastaviť a stáť na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a 5 m za ňou".

V tomto pripade vsak aj vozidlo parkujuce 5 a viac metrov od krizovatky, teda neporusujuce tento odsek, tieni vo vyhlade a sposobuje nebezpecne situacie.
30. apríl 2016

Rasta Blasta

Zrkadlo na krizovatke Mileticova - Kvetna

Pri výjazde z ulice Kvetná na ulicu Miletičova dochádza k nebezpečným situáciám. Z križovatky nie je vôbec vidieť, kvoli zaparkovaným autám. Zrkadlo oproti Kvetnej ulici by bolo veľmi užitočné.
27. október 2016

Obyvateľ

A podnet ostal opäť v mŕtvom bode na stole nejakého úradníka ... Pritom tam stačí osadiť kolíky alebo hodiť na zem nejakú betónovú zábranu aby sa neparkovalo pred výjazdom. Kam idú peniaze daňových poplatníkov, keď sa nič nerieši ?
05. marec 2021

Peter

Roky rokuce a stale nic. Vieme toto preposlat na zodpovedne organy? Okrem moznosti zrkadla by som navrhol moznost znemoznit (nejakou barierou) autam iducim po mileticovej preradit sa do vznikajuceho praveho pruhu (vznika cca 10 m pred krizovatkou) pred krizovatkou.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania