Odhrnanie snehu na Tbiliskej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený

z akeho dovodu vzdy pri odhrnani chodnika vo vnutrobloku na tbiliskej odhrnac urobi takuto kopu uprostred chodnika pred vchodom tbiliska 29 a nepokracuje dalej po verejnom chodniku? dakyjem za odpoved

26. január 2015

Odpoveď samosprávy

Odhŕňaný sneh nie je uprostred chodníka, ale ako je vidieť aj z obrázku kopa snehu je odtlačená na trávnatú plochu vedľa chodníka. Časť chodníka pod kopcom nie je odhrnutá kvôli sánkujúcim sa deťom.

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
26. január 2015

Peter

Vase posudenie nahlaseneho problemu je absolutne naspravne. Ta kopka, co bola odhrnuta na travnik, bola len castou nahrnuteho snehu, ostatna cast bola nahrnuta na chodniku atvorila prekazku chodcom. Primarne je vsak problem v tom, ze odhrnac vzdy ukonci odpratavanie snehu na tomto mieste a nepokracuje dalej po verejnom chodniku vnutrobloku. Opakuje sa to vzdy, ked napadne sneh.
A tento podnet sa Vam dobre riesil od stola, kedze ste predpokladali, ze sneh sa medzicasom roztopil. :)
27. január 2015

Odpoveď samosprávy

Všeobecne údržbu chodníkov sú povinní zabezpečovať na základe ustanovenia § 9 ods. 2) zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) ako aj na základe § 7 ods. 2), 6) a 7) Všeobecne záväzného nariadenie Mestskej časti Bratislava–Rača č. 8/2008 o dodržiavaní čistoty a poriadku na území Mestskej časti Bratislava–Rača vlastníci nehnuteľností priľahlých objektov a správcovia priľahlých bytových domov. V parkoch a na medziblokových plochách sa udržiavajú hlavné chodníky tak, aby bolo dané územie prechodné. Bočné chodníky (skratky), ktoré sa dajú obísť po hlavnom chodníku sa neodhŕňajú. Schodnosť komunikácií určených výhradne pre chodcov je taký stav týchto komunikácií, ktorý umožňuje bezpečnú chôdzu prispôsobenú ich stavebnému stavu, poveternostným podmienkam a ďalším okolnostiam, ktoré môže chodec predvídať pri zvýšenej opatrnosti chodcov. Vnútroblokové plochy sídliska Záhumenice sú vo vlastníctve Hlavného mesta SR Bratislavy. Napriek tomu vykonávame zimnú údržbu komunikácii aj na tomto sídlisku. Podľa Organizačnej smernice starostu Mestskej časti Bratislava – Rača č. 2/2014 „Organizačné zabezpečenie zimnej služby a údržby komunikácií na území Rače, Krasňan a Východného pre obdobie 2014 – 2015“ je prvé poradie zimnej údržby miestnych komunikácií vykonávané v kopcovitej časti a to komunikácie Zvončeková, Stupavská, Popolná, Sadmelijská, Olšová, Kamilková, Alstrova, Zlatá, a následne sa odhŕňajú dolné komunikácie a chodníky. Dňa 26.1.2015 vykonali pracovníci nášho odd.životného prostredia terénnu miestnu obhliadku lokality Tbiliská 29. Chodníky boli odhrnuté okrem úseku pod kopcom, kde sa sánkujú deti, čo je nakoniec zrejmé aj z fotografií priložených k podnetu.

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania