Odstrániť reklamu zo stĺpu VO

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Uzavretý
meno
Karol Bujaček 25. januára 2015

Prosím magistrát o odstránenie reklamy zo stĺpa VO (ako jeho vlastníka) z dôvodu problematického umiestnenia dopravného značenia (koniec pešej zóny, prikázaný smer jazdy) umiestneného na rovnakom stĺpe. Som presvedčený, že dopravné značenie má väčšiu prioritu ako reklamné tabule.

Vopred ďakujem.

04. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet preverili príslušné oddelenie Magistrátu hl. mesta a skonštatovali, že umiestnenie dopravného značenia a navigačných reklamných tabúľ nie je v kolízii. Umiestenie navigačných tabúľ na stĺpe trakčného vedenia je v správe Dopravného podniku Bratislavy. Musia byť prirodzene umiestnené tak, aby neprekážali dopravnému značeniu a cestnej premávke. Z reklám umiestnených na takýchto stĺpoch získava DPB, a.s. príjem cca 500-tis. EUR ročne, ktoré teda tvoria časť príjmu pre verejnú dopravu.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
04. február 2015

Karol

A pýtal sa niekto obyvateľov mesta, či majú záujem o príjmy z takejto podnikateľskej činnosti, ktorá znehodnocuje život v tomto meste a vytvára skryté náklady, o ktorých sa mlčí? Keby vypovedali reklamné spoločnosti zmluvy, tak čo bude robiť dopravný podnik a magistrát? Na tomto je postavený rozpočet tohto mesta a dopravného podniku? Páni kompetentní nemáte tam čo robiť ak je toto výsledok vašej práce!
07. máj 2020

Karol Bujaček

Ak tam to dopravné značenie a reklama je doteraz, tak to nie je v poriadku a podnet by mal byť neriešený, nie uzavretý. Dopravné značenie v takejto výške nad zemou určite nie je v poriadku.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania