Žatevná-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Vlado P. 06. júla 2022

Považujem značenie novo osadenými značkami na križovatke pri miestnom úrade na Žatevnej za nepodarené.

A) Na obr. je hore značka "hlavná cesta" a dole dodatková tabuľa ukazujúca vpravo. Hlavná cesta však vedie vľavo. Tabuľka sa týka zákazu pre nákladné autá, ale potenciál na zlé pochopenie tam iste je.

06. júl 2022

Vlado P.

Doplnenie: Pri posudzovaní by sa mala zohľadniť dopravná situácia na križovatke Pod záhradami (ďalej PZ)/Oskorušová. Na Oskorušovej je značka "daj prednosť" a mesto tvrdí. že tak je to správne. No potom by PZ mala byť hlavná cesta. Takto tí, čo dávajú prednosť, majú prednosť sprava. Zlé pochopenie garantované. (podnet: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/61169/oskorusova-vertikalna-znacka-neaktualna )

PZ má byť teda vedľajšia vo vzťahu k Žatevnej, no hlavná vo vzťahu k Oskorušovej a značenie má byť jasné, pretože vodič môže vidieť z istého pohľadu obe značenia súčasne.
20. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Komunikácia Pod záhradami je v správe magistrátu a dopravné značenie bolo osadené bez akejkoľvek konzultácie s mestskou časťou. Na základe našej sťažnosti bude opätovne prejednané v dopravnej komisii.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
28. september 2022

Vlado P.

Dobrý deň, chcel by som spýtať, či sa dopravná komisia už stretla, prípadne na kedy je naplánované prerokovanie tejto veci. Ďakujem.
28. september 2022

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
18. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dopravné značenie je riadne odsúhlasené v dopravnej komisii magistrátu a KDI.

Toto značenie je podľa vyhlášky č.30/2020 Z.z. o dopravnom značení s účinnosťou od 30.03.2022 a vzťahuje sa ku značke, ktorá je nad ňou. Smerová šípka sa môže používať so všetkými druhmi značiek (výstražné, regulačné, informačné). Pri použití s výstražnou alebo informačnou značkou zobrazuje smer k výstrahe/informácii za odbočením. Pri použití s regulačnou značkou znamená predbežnú reguláciu, t. j. len informáciu o tom, že za odbočením bude nasledovať regulačná značka, ktorou daná regulácia začne. Predbežná regulácia v priamom smere sa zobrazuje s dodatkovou tabuľkou Vzdialenosť, príp. prostredníctvom informačnej tabule. Voľnejšie možno význam opísať ako “značka neplatí od miesta, kde je umiestnená, ale až za odbočením v tom smere, ktorým ukazuje šípka”.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania