Park na Hálkovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Anna B. 26. februára 2015

Dobrý den,
dnes na Halkovej je park rozrýpaný, nikto to nechápe, nakolko len nedavno sa dal do poriadku a služil všetkým k spokojnosti.
Ak miestna čast NM potrebuje mínat peniaze, može to robit tam, kde to aj treba, nie zbytočne.?Mnoho hlavne staršich ludí a mamičiek s detmi by zaujímalo, kto zapričinil, že z funkčného parku je tu opat stavenisko a chodniky, ktoré sa nedavno dobudovali su opat vytrhané.

27. február 2015

mravec

Dobrý deň,
podľa všetkého toto rozrýpanie parku súvisí článkom nižšie....

http://bratislava.sme.sk/c/7668263/v-parku-v-novom-meste-bude-detske-ihrisko.html
27. február 2015

Anna B.

Asi súvisí, len či tato "revitalizacia" bola potrebná, nie som si istá.Osvetlenie parku sa dalo spravit podla mna aj bez totalnej likvidacie všetkého, čo tu bolo dobré a hlavne za menšie peniaze.
Nove chodniky aj hracie prvky su zničené,nie je to škoda? Už sa všetci tešíme na blato a hluk zbíjačiek, asi tie nové chodníky budu posunuté o 10cm napravo a tak sa musí všetko rozbit.Kto toto odsuhlasil, to je genius.
01. marec 2015

Gejza

Celkové náklady na revitalizáciu parku predstavujú 333-tisíc eur
Za chodníky zo zámkovej dlažby a zopár hracích prvkov v parku? Videl niekto vizualizáciu a projekt? Na stránke www.banm.sk nič podobné nie je!
02. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za podnet. V parku na Hálkovej ulici v bratislavskom Novom Meste už čoskoro pribudne nové detské ihrisko, fitnes zariadenia pre športovcov, ale aj priestor pre graffiti. Súčasťou revitalizácie sú nové chodníky a spevnené plochy v parku, ktoré budú rešpektovať prirodzené koridory a trasy chodcov. Návštevníci si budú môcť oddýchnuť na nových lavičkách s tieniacimi prístreškami, v parku pribudnú nové smetné koše. O občerstvenie návštevníkov parku sa postará aj fontána s pitnou vodou.
Na základe vykonaného dendrologického posudku budú v parku odstránené choré stromy a kríky a na ich miesto budú vysadené nové. Nasledovať bude výsev nového trávnika. V parku pribudne 17 nových oceľových stožiarov s LED svietidlami a športovisko dostane vlastné výbojkové svietidlá so samostatným ovládaním. Park tak bude osvetlený a bezpečnejší. Revitalizácia parku by mala byť dokončená do leta tohto roka.

Ing. Natália Kudláčová
02. marec 2015

GIRA

GIRA: Prečo v parku na Hálkovej ulici boli vynaložené finančné prostriedky na vybudovanie plochy s osadením hojdačiek krátko pred zahájením revitalizácie parku?
02. marec 2015

Anna B.

To Gira: na toto Vam zrejme nikto neodpovie...
"nove chodníky budú rešpektovať prirodzené koridory a trasy chodcov", ked sa menili minule - tak nerešpektovali? Kto pozná tento malý priestor parku, tomu je jasné, že inak, ako boli povodne chodníky, ani nemozu ist.Takže podkladove betony chodnikov sa pekne rozbiju a o mesiac zasa zabetonuju.
"Návštevníci si budú môcť oddýchnuť na nových lavičkách"-mna by zaujimalo, kde pojdu tie "staré"- pred revitalizaciou funkčné a zachovalé, na to by mohli kompetentní dať odpoved.
02. marec 2015

GIRA

Nepovažujem môj podnet - Park na Hálkovej za vyriešený!
Pokiaľ dobre čítam, tak sa táto stránka volá odkaz pre starostu.
Diskusia medzi občanmi, ktorí zadávajú podnety nie je odpoveď.
11. marec 2015

Kaprik

Nechapem preco sa navazate do tohto projektu. Chodili ste do toho parku vobec?? Lebo ja ano denodenne s kocikom a musim povedat ze okrem jedneho priecneho chodniku su vsetky ostatne totalne dopraskane a donicene a boli tam same jamy.. Ihrisko bolo sice ok ale budem len rada ked ho zrevitalizuju.. O svetlach, lavickach, smetnych kosoch ani nehovorim.. A sportovisko? Konecne! Radsej vydrzim par mesiacov pocuvania zbijaciek ako mat tak donicene chodniky a poskodene stromy nad hlavami. Mimochodom, pokial moze spat moja rocna dcera v tom hluku na balkone v kociku a nerusi ju to, nechapem ako to moze rusit vas. Moja jedina otazka smeruje k tomu, ci bude povoleny vstup so psom do parku, respektive ako bude chranene detske ihrisko pred psimi vykalmi.. Pretoze nie vsetcia psicarky beru ohlad na to ze po parku behaju male deti a hraju sa tam.. A este k tym peniazom - vacsina je predsa z eurofondov a tento park revitalizaciu neskutocne potreboval. V okoli su dalsie 3 ihriska.
12. marec 2015

GIRA

Revitalizáciu parku na Hálkovej ul. vítam, tak ako isto všetci obyvatelia okolia, len nesúhlasím s vynaloženými finančnými prostriedkami na vybudovanie plochy s osadením hojdačiek krátko pred zahájením revitalizácie parku.
Keď park navštevujete určite ste to neprehliadli.
Park na Ľudovom námestí má hojdačky a tiež na Hostinského sídlisku sú húpačky.
Moja kritika smerovala na neefektívne vynaložené finančné prostriedky.
A na tento podnet som čakala odpoveď.
Povšimnúť si treba tiež skutočnosť, že túlajúce mačky bežne vykonávajú potrebu do pieskoviska, ktoré nie je chránené. O psoch, ktorí behajú bez vôdzky ani nehovorím.
A ešte ako píšete k tým peniazom - eurofondy nie sú peniaze zadarmo.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania